Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nadějný primáš cimbálovky zabil matku a postiženého bratra: Matka ho dlouhodobě týrala, tvrdí kamarádi

Autor: dce - 
19. října 2016
14:59

Zapeklitý případ řeší od soboty jihlavská policie. Teprve pětadvacetiletý mladík zde měl zabít svou vlastní matku (†53) a bratra (†28). Celou věc naaranžoval jako loupež a nález těl nahlásil až po několika dnech! Policii se nakonec přiznal a nyní čeká ve vazbě na soud. Známý tvrdí, že šlo o nadějného primáše folklórní hudby.

Podle policie šlo o úkladnou vraždu – mladý Marek Č. (25) se na čin vybavil dlouhým nožem. V úterý v noci podle serveru iDnes.cz přijel z Brna, kde studoval medicínu, do Jihlavy. Vzbudil matku a vznikl mezi nimi jakýsi konflikt. 

Pachatel ženu přineseným kuchyňským nožem s poměrně velkou čepelí napadl. Zasadil jí větší množství bodnořezných ran. Následně vešel do pokoje, kde stejným nožem zabil i svého bratra,“ odvyprávěl kriminalista Pavel Kubiš doznání podezřelého.

Marek na místě vše naaranžoval, aby to vypadalo jako loupež, ukradl i hotovost a zase odjel do Brna. V sobotu večer sehrál pro policii divadlo o nálezu těl. Tvrdil, že je nevinný, ale ještě v sobotu se k činu doznal. Policie mladíka už obvinila. Za brutální vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

Markovi blízcí ovšem celé věci nemohou uvěřit. Podle nich to byl hodný a skromný člověk a především zapálený muzikant. To není možné. Je to nepochopitelné. Ve snu by mě nenapadlo, že takový člověk má nějaký problém. Pořád se smál, zpíval a hrál na housle jako o život,“ řekl Milan Kolář, náměstek jihlavského primátora, který Marka znal z různých hudebních akcí. Marek podle něj i dalších známých hudbou doslova žil.

Markovi přátelé ale hovoří i o dlouhodobém týrání ze strany matky. Psychický nátlak a stres na něj podle všeho konečně dolehly a on reagoval nejhorším možným způsobem. „Ač to zní opravdu hrozně, myslím, že tím, co udělal, se mu v tom okamžiku asi hodně ulevilo. Jsem si ale také jistý, že toho hned začal litovat. On je citlivá povaha a bude ho to tížit do konce života,“ prohlásil podle iDnes.cz jeden z jeho kamarádů.

beruna ( 19. října 2016 22:23 )

Šílený čin. Ale soužití s dospělým mentálně postiženým bratrem a matkou, která to nejspíš nezvládala, muselo být taky šílené, zvlášť pro inteligentního a citlivého člověka. Muselo mu hrábnout.

moiaza ( 19. října 2016 19:13 )

Havlovo dítko.

andorea ( 19. října 2016 19:11 )

A postiženého bratra zabil proč? Ten ho snad netýral.

jiznicechy ( 19. října 2016 18:07 )

Ne všichni psychologové na člověka kašlou, navíc předepisovat prášky ani nemohu. Jsou různá krizová centra, jsou svépomocná sdružení, kde slouží lidé ze zájmu o věc, jsou linky důvěry - zdarma, Evangelická diakonie provozuje denní krizovou službu bezplatně a celodenně až do 20,00, přijít můžete bez objednání. Jsou bezplatné občanské poradny. Bohnice mají Centrum krizové intervence - bezplatně, non stop, totéž RIAPS atd. Je to anonymně, bez objednání, nic po člověku nechtějí, RIAPS tam - pokud vím - člověka může i pár dnů nechat. Byl vlastně z oboru, kdyby chtěl pomoci, pomoc by našel - a bez toho, aby do něho někdo rval prášky.

msml20 ( 19. října 2016 16:33 )

To samé jsem říkala. Je inteligentní a takový čin udělat je hrozné. Mohl navštívit psychologa nebo psychiatra, od matky se odpoutat. A kde je jeho otec? Asi to měl hrozné, bohužel teď to pro něho bude ještě hroznější. Tím myslím hlavně svědomí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání