Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zvrhlý lékař odhaluje intimní fotky pacientek na internetu. Operoval i Češky!

Autor: shp - 
19. října 2016
15:05

Lékaři musí dodržovat Hippokratovu přísahu a etický kodex. Plastický chirurg Yassine Ghazi na to však kašle. Soukromí pacientek zásadně narušuje tím, že jejich fotky vystavuje na Instagramu. A to i velmi intimní snímky. Navíc podle všeho pracuje na bratislavské klinice Adelaise Clinique, kterou navštěvují i Češky, bez povolení.

Na případ upozornil portál Topky.sk, podle kterého chirurg operoval i v dalších evropských metropolích. Ghazi na Instagramu zveřejňuje nejenom snímky ze svého osobního života, ale i z operačního sálu. Na nich je vidět, jak svým pacientkám operuje ňadra, víčka nebo hýždě.

Na sále si přitom pořizuje i nevhodné selfie. O tom, že o focení pacientky vědí, lze pochybovat. Na některých snímcích přitom lze dotyčné ženy snadno identifikovat. Zarážející je i fotografie, na které Ghazi objímá téměř nahou pacientku. Takto se chová profesionál?

Stížnost na chirurga již eviduje Úřad pro dohled nad zdravotní péčí SR. Objevily se totiž navíc pochybnosti o tom, zda má lékař zákonné povolení být poskytovatel zdravotní péče a služeb. Podle mluvčí Andrey Pivarčiové se celá věc důkladně prošetřuje.

Slovenský portál navíc uvedl, že pacientky byly z místa, kde byly operovány, v šoku. Hygiena prý totiž byla na tragické úrovni. Většina žen cítila na pooperačním pokoji silný cigaretový zápach. S tím by na tomto místě přijít do styku vůbec neměly.

melania8 ( 18. července 2017 21:12 )

áno, je to na Slovensku, je to zaujímavé, lebo pôsobil dosť dlho a nijaký úrad mu to nekontroloval a tie ženy museli byť tiež tak trocha ...no...

naidka ( 19. října 2016 16:09 )

Podle názvu kliniky a jména doktora bych to na Slovensko netipovala.

luppe ( 19. října 2016 16:02 )

Jestli nejsou Slováci trubci....tak ten už by si neškrtl:o))))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání