Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Unikl policejní záznam nehody sexuologa Weisse: Přesné detaily tragédie, při níž zemřeli dva lidé

Autor: haj - 
16. října 2016
11:24

Sexuolog Petr Weiss (62) jel před měsícem na chalupu na Pelhřimovsku, když nezvládl řízení svého jaguaru, vjel do protisměru a srazil se s fordem. V autě seděli tři členové rodiny Šimpachových. Přežila jen matka, která si z nehody odnesla vážná zranění. O manžela a dceru navždy přišla. Nyní se na světlo dostaly detaily tragické nehody.

Zpravodajská agentura AKTU.cz nyní zveřejnila dosud nepublikované fotografie a také policejní protokol tragické nehody. „Dnes 16. září 2016 v 17:00 hod. došlo k dopravní nehodě tím, že řidič osobního automobilu Jaguar XF P.W. jel po silnici III. třídy č.11255 ve směru od obce Rynárec směrem na obec Houserovka. V levotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Ford Focus RZ řidiče J.Š,“ začíná protokol popisem nehody. Jména účastníků a další osobní údaje jsou z důvodu ochrany začerněna.

„Vozidlo Ford Focus bylo nárazem odraženo vlevo do silničního příkopu, kde poškodilo listnatý strom ku škodě KSÚS kraje Vysočina,“ píše se dále v posudku zveřejněném agenturou AKTU.cz. Je zde také uvedeno, že řidič Fordu Jaroslav Šimpach při nehodě zahynul a jeho manželka Jaroslava a Tereza byly vážně zraněné.

Tereza však bohužel svůj boj o život o pár dní později v nemocnici prohrála a následovala na onen svět svého tatínka. Kromě maminky Jaroslavy z rodiny zůstali naživu už jen babička a syn Jakub, kteří v osudnou chvíli v autě neseděli. „Táta ještě mamku zachránil, že stihnul strhnout řízení a vzít to na sebe,“ prozradil detaily nehody Jakub. To však v policejním dokumentu zaznamenáno není.

Weiss, který havárii zavinil, utrpěl lehká zranění a skončil v nemocnici v Pelhřimově. „Dechová zkouška provedená na místě přístrojem Drager u řidiče W. byla negativní,“ stojí v protokole. Sám psycholog si prý ovšem na nic nevzpomíná.

Posléze jsou v protokolu také infgormace o zajištění místa dopravní nehody a prohlídce aut. Z ní vyplývá, že technický stav jaguara byl před nehodou v pořádku. „Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna,“ píše se podle AKTU.cz v posudku.

Policie v případu zatím nikoho neobvinila, ovšem pro psychologa Weisse to zatím moc růžově nevypadá. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení za usmrcení z nedbalosti. „Je mi té události nesmírně líto, učím se s tím žít, žel mám po otřesu mozku na celou událost kompletní amnézii, takže se k průběhu nehody nemohu vyjádřit. Plně důvěřuji ve vyšetřování policie ČR v Pelhřimově,“ uvedl pro TN.cz Weiss a tím, že už rodině obětí vyjádřil lítost.

Policejní protokol k nehodě sexuologa Petra Weisse Policejní protokol k nehodě sexuologa Petra Weisse | AKTU.cz

radka.seznam ( 21. listopadu 2016 22:57 )

Policajtům už ve 12.00 hodin věděli, že se v 17 hodin stane nehoda a jak přesně??? Co je to za kravinu????? Také těžce zraněné letecky odváží do Brna a až do Českých Budějovic???

dfghjk ( 17. října 2016 12:24 )

Aniž bych si dovolil jakkoliv znevažovat tuto pro všechny tragickou událost, slovu "unikl", kterým se svým přiblblým způsobem bulvár snaží zatraktivnit svoje výtvory, se musím opravdu smát. Asi se ti mediální škrabalové nedívají na televizi, jinak by takovou hloupost nikdy nemohli napsat, protože fotkami a videji silničních nehod, pořízenými policií, hasičema a záchrankou, se tevizní (špatné) zprávy jen hemží. Typickým poznávacím znakem je, že pocházejí z "důvěryhodného zdroje, který si nepřál být jmenován". Což je další pikantnost, neboť všichni dobře víme, že přání obětí bulvární vlezlosti a dehonestace nehrají žádnou roli.

bobou ( 17. října 2016 10:33 )

No hlavně, že má pan sexuolog amnézii. Škoda, že ji nemněl než vůbec vlezl do auta a vyrazil na chalupu. Mohli být všici živí. Tak hlavně aby dostal pořádný trest a na soudní lavici by se mu z jeho výše ta amnézie zázračně vyléčila.

nicnezpravda ( 16. října 2016 21:15 )

dobytek vyvázne..

toriaya ( 16. října 2016 19:20 )

Datum oznámení: 16.09. ve 120 Dne 16. září 2016 v 170 hod. došlo k dopravní nehodě. ???????????????????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání