Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloději v Pardubicích ukradli kola za statisíce! Zlodějské duo dopadla policie

Zloději si kradením kol přišli na 400 tisíc! Policie je dopadla díky kamerovým záznamům. (Ilustrační foto)
Zloději si kradením kol přišli na 400 tisíc! Policie je dopadla díky kamerovým záznamům. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. října 2016
17:28

Pardubičtí kriminalisté ve středu zadrželi dva muže ve věku 31 a 19 let kvůli krádežím téměř pěti desítek jízdních kol za celkem zhruba 400.000 korun.

K některým majitelům se již ukradená kola vrátila, další se mohou hlásit policii. Ke zlodějům přivedly policii záznamy z kamer, které zachytily deset případů. Při výsleších se ale policisté od zadržených dozvěděli, že odcizených bicyklů bylo mnohem více.

„Oba muži s kriminalisty spolupracovali a přiznali se celkem k 47 skutkům,“ sdělila mluvčí pardubických policistů Eva Maturová. „Během výpovědi dokonce popsali, že v několika případech jezdili po městě, odcizili nějaké kolo, jenže zahlédli hodnotnější, proto původní zanechali v jiném stojanu a odjeli na dalším,“ doplnila Maturová. Muži dnes skončili ve vazební věznici.

Jeden z nich byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost podmíněně odsouzen a podmínka stále trvá. Nyní mužům hrozí až pět let vězení. Někteří majitelé již svá kola získali zpět. Ostatní policie vyzvala, aby se přihlásili na Obvodním oddělení policie Pardubice 1 s doklady o vlastnictví kola a s informací, kde jim bylo odcizeno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání