Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krejčíř je blázen, tvrdí jeho právník. Další pokus o »útěk« z basy?

Autor: ČTK - 
12. října 2016
19:56

Radovan Krejčíř by měl podle svého jihoafrického obhájce podstoupit psychiatrické vyšetření. Čech, který je v JAR obviněn ze spoluviny na vraždě, trpí podle obhájce Jamese Granta bludy, nerozumí postupu soudu a je pod vlivem léků. Grant proto v úterý, kdy měl několikrát odložený proces s Krejčířem pokračovat, požádal soud, aby poslal obžalovaného k psychiatrovi.

Grant poskytl soudu několik konkrétních příkladů špatné psychické kondice svého klienta. Krejčíř mu prý nedávno řekl, že soud ho nezajímá, protože mu do vězení, kde si odpykává 35letý trest za vraždu, volal prezident jiné země a nabídl mu místo ministra. Uprchlý český podnikatel prý nebyl během 15 společných sezení schopen se soustředit a nepochopil, že má právníkovy služby zaplatit. Kromě toho prý užívá léky na deprese, které mu posílá jeho rodina. Grant také tvrdil, že mu klient nedává jasné instrukce.

Státní žalobce Lawrence Gcaba považuje žádost za další pokus o zdržení soudu. Uvedl, že s předchozími právníky Krejčíř spolupracoval bez problémů. Dodal také, že soud by jistě zaznamenal, pokud by obžalovaný nerozuměl soudním procedurám.

Gcaba následně předložil u soudu dopis, který stát obdržel od jiného právníka Krejčíře z České republiky. Podle jihoafrického deníku IOL se dokument pravděpodobně váže ke snaze Krejčíře docílit vydání do České republiky, kde by si měl odsedět tresty uložené jihoafrickou justicí.

Minulý týden server IOL informoval, že Krejčíř požádal jihoafrický nejvyšší soud o revizi rozhodnutí, zda může být vydán do České republiky. Průtahy způsobovala Krejčířova žádost o azyl v JAR, kterou ale letos Čech stáhl. Zrušení žádosti o azyl by změnilo Krejčířovu pozici před českými soudy. Krejčíř je v Česku stíhán jako uprchlý, což je pro něj nevýhodné. Zrušením žádosti o azyl a vydáním do ČR by mohl dosáhnout na opětovné projednání podvodů, za které už byl odsouzen.

moiaza ( 12. října 2016 22:30 )

 Pokud to má oficiálně potvrzeno lékařem že je blázen, má veliký předpoklad stát se u nás ministrem, nebo novým předsedou TOP 09.

beda88 ( 12. října 2016 21:11 )

jen si užij chlapče, když jsi odmítl český fešácký kriminál, tak chlapci z JAR ti to tam osolí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání