Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milovanému Netroušovi, princezna Klára: Zdrcená přítelkyně a stovky lidí se loučily s bikerem Honzou

Autor: ljš, zb - 
11. října 2016
14:14

Hodný kluk, obětavý kamarád a skvělý sportovec odešel do nebe. Bikera Jana Netro Netrvala (†28), který za podivných okolností zemřel o minulém víkendu, na jeho poslední cestě vyprovodily stovky jeho přátel v čele s rodinou a přítelkyní Klárou, kterou nade vše miloval.

Na poslední rozloučení s bikerem Honzou přišly do klatovského krematoria více než dvě stovky lidí. Mladý sportovec byl totiž mezi kamarády, ale i kolegy z branže velmi oblíbený.

U rakve drželi čestnou stráž Honzovi kolegové hasiči, mezi nimiž patřil mezi nejlepší. Prostor před ní pak příchozí doslova zaplavili květinami a věnci. Mezi nimi se na rakvi vyjímala kytice z bílých růží od Netrovy přítelkyně, která svému zesnulému partnerovi dala poslední sbohem osobitým vzkazem. „Milovanému Netroušovi, princezna Klára,“ stálo na stuze.

Smuteční obřad vedl evangelický farář, který za mladého sportovce také odsloužil bohoslužbu. Za tónů Netrových oblíbených písní byly na plátně promítány jeho fotografie. Dojemná série začínala v dětství, ukázala, jak Honza rostl, šel do školy, věnoval se hokeji, fotbalu a také „hasičině“ a skončila u jeho milovaného kola. Když pak rakev zajížděla pod katafalk, objevila se na plátně videa Honzových úžasných skoků.

Jan Netro Netrval patřil k průkopníkům slopestylu na kole u nás. Do Česka přinesl triky, které byly v té době k vidění jen v Americe nebo Kanadě. Ostatní sportovci na něj ale vzpomínají také jako na obětavého kamaráda, se kterým byla vždy legrace. Řada z nich chce následující závody odjet na jeho počest.

Přestože se Honza věnoval velmi nebezpečnému sportu, za jeho smrt nakonec zřejmě mohl náhlý zdravotní problém. Zkolaboval během noční návštěvy jednoho z klatovských barů kamarádce pod rukama a lékaři už ho bohužel nedokázali přivést zpátky k životu. 

zednik ( 11. října 2016 14:45 )

Záhadná smrt. Možná nezvyk, že by voda z ledovce?

snehulak ( 11. října 2016 14:30 )

To ani pitva nedokázala zjistit, na co kolabují sportovci v barech? Ani jinak tak rychlí redaktoři bulváru? Nějaký smrtící koktejl alkoholů? Přepil se CocaColou? Nebo nám tají nějaký ten Herák?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání