„Naopak vyhrožoval, že skočí do řeky Moravy. Přivolaný policejní vyjednávač s ním rozmlouval několik hodin,“ řekla Blesku policejní mluvčí Milena Šabatová. Muž, v citelném chladu oblečený jen do pracovních kalhot a svetru, nejprve přecházel po mostním oblouku. Po čase si na něj sedl a lehl.

Železniční doprava mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm zůstala od půl desáté přerušena. Policie uzavřela i mostní lávku pro cyklisty a pěší.

Na místo dorazila záchranná služba a hasiči, kteří pod most připravili člun pro případ, že by muž uskutečnil svou hrozbu a skočil do ledové vody. „Muž nám není neznámý. Před několika lety s ním řešili policisté podobnou situaci,“ dodala mluvčí.

Drama skončilo tři hodiny po poledni. Stále nervóznější muž se vztyčil a skočil do chladné řeky. Hasiči s připraveným člunem ale skokana z ledové vody bleskově vytáhli. Záchranka pak nešťastníka převezla k vyšetření do nedaleké nemocnice.

Bláznivý výstup přerušil vlakové spojení mezi Starým Městem a Uherským Hradiště a zkomplikoval život stovkám cestujících. „Náhradní přepravu jsme zajistili autobusy. Celkem se výluka dotkla 17 vlaků,“ shrnula mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Fotogalerie
7 fotografií