Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyboural se s autobusem plným dětí: Policie řidiče po půl roce obvinila!

Autor: ČTK, dce - 
7. října 2016
13:37

Řidič autobusu plného dětí jel na náledí příliš rychle, ze smyku skončil rovnou na boku. Tři školáci se při nehodě těžce zranili, dalších 29 utrpělo lehká poranění. Policie řidiče za březnovou nehodu na Lounsku obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

S lehkým zraněním z nehody vyvázli i tři dospělé osoby a sám šofér. „Řidič při jízdě za mlhy a náledí nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost a dostal se do smyku, který již nevyrovnal. Sjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátil na bok,“ popsala Střelcová.

Školní autobus havaroval 9. března kolem osmé hodiny ráno. Řidič vezl na výlet do Prahy děti a učitele ze základní školy z Vejprt na Chomutovsku. Záchranáři odvezli do nemocnic 47 lidí, nejvážněji zraněné dítě operovali lékaři v motolské nemocnici. Škodu na havarovaném autobuse policie odhadla na tři miliony korun.

Úsek silnice D7 u Loun je častým místem vážných dopravních nehod. Naposledy na začátku září při hromadné havárii zemřeli tři lidé. Nejtragičtější byla srážka z února 2008, kdy se na silnici u Panenského Týnce střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Zahynulo tehdy osm dělníků z mikrobusu, kteří cestovali na noční směnu.

Místní samosprávy apelují na Ředitelství silnic a dálnic, aby dokončilo rozšíření silnice na čtyři pruhy. U Postoloprt začala v září stavba čtyřkilometrového úseku, celá dálnice má být dokončena v roce 2023.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání