Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotografku National Geographic zavraždili v Mexiku: Uškrtil ji a okradl řidič autobusu

Autor: lm - 
7. října 2016
16:39

Celý život zasvětila cestování a focení, její koníček se jí ale nakonec stal osudným. Kanaďanka Barbara McClatchie Andrews byla nalezena mrtvá u silnice v Mexiku. Kvůli penězům a foťáku ji zavraždil řidič autobusu.

Kanaďanka Barbara McClatchie Andrews byla v Mexiku jako doma. Fotografku země natolik uchvátila, že tu měla svůj dům a otevřela tu i uměleckou galerii. Bohužel se ale stala obětí nesmyslného násilí, které zemí zmítá.

Tělo fotografky bylo nalezeno u silnice poblíž mexického města Mérida, kde pobývala. Podle úřadů ji zavraždil řidič autobusu, ve kterém cestovala z letiště domů. V osudnou chvíli byla jedinou pasažérkou. Řidič ji zmlátil a uškrtil. Její tělo pak pohodil u silnice. Motiv byl zřejmě loupežný, zmizely totiž její peníze a fotoaparát. Řidič autobusu, který je ženatý a má dvě děti, byl krátce po činu zatčen.

Přátelé Barbaru popisují jako velkou cestovatelku, která kvůli práci navštívila celý svět. Fotografka přispívala i do časopisu National Geographic. „Byla neuvěřitelně nadaná, děsně inteligentní, nadmíru laskavá a měla skvělý smysl pro humor. Mohli jsme si spolu povídat dlouhé hodiny. Cítím se opravdu požehnaně, že jsme se potkali,“ popsal umělec Rodney Clark.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání