Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jakoubka (†3) zavalilo v Baumaxu dřevo: Ivan doplatil na svou poctivost, řekl o obžalovaném kolega

3. října 2016
19:31

Je tomu už rok a půl od tragické nehody, při níž zahynul malý Jakoubek (†3). Chlapce v Baumaxu zavalily dřevěné hranoly a před zraky maminky zemřel. Z nehody se před soudem zpovídá zaměstnanec Ivan S. (46), který hranoly do regálu krátce před tím naložil.

Jakub (†3) byl v obchodě se svou rodinou. K tragédii došlo ve chvíli, kdy chlapeček šel kousek před svou matkou, která držela za ruku jeho starší sestřičku. Na procházejícího chlapečka se zničehonic zřítily dřevěné hranoly z výšky čtyř metrů a zasypaly ho. Navzdory okamžité pomoci od zaměstnanců po převozu do nemocnice zemřel.

Policie ze smrti dítěte obvinila Ivana S. (49), který hranoly krátce před tím do regálu naložil. Původně dostal podmínečný trest, státní zástupkyně se ale odvolala a případ znovu zamířil před soud.

Před soudem vypovídal i kolega Michal, podle kterého Ivan doplatil na svou poctivost. Ivan totiž v osudný den vůbec neměl být v práci a přišel jen proto, aby dokončil svou práci předtím, než přijede kontrola z Rakouska. Poté, co vyložil hranoly na regál, prý začalo velmi silně pršet a kartony, na kterých byly hranoly položeny, promokly. „Podle mě tam sehrál roli ten déšť,“ prohlásil před soudem kolega.

Video  Kdo může za smrt Jakoubka (†3)?  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Michal rovněž uvedl, že by jeho kolega za smrt stíhaný být neměl. Prý jen plnil příkaz nadřízeného, ačkoliv ho upozorňoval, že dřevo na regál nepatří. „Psychicky se zhroutil, je to člověk, který chodí do kostela. Je to chlap, kterého chce každý mít za kamaráda, on by nikomu nikdy neublížil. Splnil příkaz nadřízeného, protože on neřekne šéfovi ne,“ řekl.

Obdobně se vyjádřili i rodiče dítěte, kteří doufají, že Ivan nepůjde do vězení. „Myslíme si, že za to není zodpovědný. Necítíme vůči němu žádnou zášť, naopak se za něj každý den modlíme, aby do toho vězení nešel,“ uvedl táta Jakoubka Pavel (39).

zednik ( 4. října 2016 10:03 )

Rodiče mají překvapivě rozumný postoj i když utrpěli ztrátu nejvyšší.. Už mockrát mě napadlo, že takhle vyskládané různé těžké zboží v takových výškách je dost nebezbečné.Nejen v Baumaxu.

bum-bec-bum ( 4. října 2016 00:38 )

Zodpovědný je nadřízený, ne pracovník Ivan. Vždycky se to hodí na pracovníka s státní zástupce ví jouno jak to v práci chodí. Odporuješ šéfovi? Letíš. Je jedno kde člověk maká. Pokud šéfovi řekl, že tam dřevo nepatří je nevinný. Šéf by se měl zodpovídat.

bum-bec-bum ( 4. října 2016 00:35 )

Prosím tě to by mu tak pomohlo, Petře ty jseš debil. I kdyby ho drželi dva za ruku, takový prkno když sletí dolu to je rychlost a síla. Zpřeráželo by to rodičům ruce a kluka stejně zabilo. Co se má stát, se stane.

bris124 ( 3. října 2016 20:57 )

 Tak kolik tomu Ivanovi vlastně bylo 46 nebo 49.

alousek111 ( 3. října 2016 19:55 )

 Petrmetr - vem si svetr, nepiš tady trapnej letter!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání