Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čecha na cestě k ISIS prozradily vousy a muslimský plášť: Chci zabíjet, přiznal u výslechu

Autor: ljš - 
29. září 2016
15:28

Byl podezřelý na první pohled! Jan S. (21), který se chtěl podle policie přidat k bojovníkům Islámského státu, nedoletěl ani na syrské hranice. Policisté ho zadrželi už při přestupu. Že chtěl zabíjet, prý přiznal až při výsleších v Česku.

Jak Blesku potvrdily matka i sestra Jana S., mladík o svých plánech nikomu neřekl. Před odletem pouze oznámil, že si udělá několikadenní výlet. To už ale měl letenku do tureckého města Gaziantep ležícího na hranicích se Sýrií, kterou koupil přes internet. 

Podle časopisu Respekt však Jan S. do svého cíle vůbec nedoletěl. Policisté ho zadrželi při přestupu na letišti v Istanbulu, zdál se jim totiž podezřelý. „Vzhledem k jeho zjevně evropské tváři je upoutaly neobvykle dlouhé vousy a muslimský plášť, proto u něj byla provedena důkladnější prohlídka,“ píše časopis.

Co hodlá v Gaziantepu dělat, nedokázal tureckým úředníkům přesvědčivě vysvětlit, a tak ho poslali zpátky domů. Žádný policejní doprovod ale neměl, Turci na něj ovšem upozornili své české kolegy, kteří mladíka zadrželi v Praze.

Chtěl zabíjet

Na prvních výsleších, kdy byl vyšetřován na svobodě, pak vypověděl, že chtěl v Sýrii pomáhat vytvořit celosvětové islámské společenství, proto byl obviněn z pokusu účasti na organizované zločinecké skupině. Později ale podle časopisu přiznal, že měl v úmyslu bojovat a zabíjet, proto bylo jeho obvinění překvalifikováno na trestný čin terorismu a Jan S. skončil ve vazbě.

Podle jeho sestry Markéty se mu tam daří dobře. „Je tam v pohodě. Na cele má kamaráda, tak se tam drží,“ řekla Blesku. Podle ní je však bratr nevinný a k hranicím Islámského státu se chtěl pouze ze zvědavosti podívat.

demon.hk ( 30. září 2016 08:42 )

Jen ať mu nandaj hajzlovi! Doufám, že půjde za katr a hodně dlouho nevyleze. Takovýhle magoři tam totiž nechodí kvůli náboženství, ale proto, že tam mohou beztrestně vraždit, znásilňovat a páchat podobná zvěrstva. Pochybuju, že by se tahle s.v.i.ně nějak viděla v islámu a modlila se 5x denně. Vraždit chtěla! A asi by to dřív nebo později udělala i tady! Takže ať celá sestřička drží tlamu a radši zaleze hanbou do sklepa!!!!

Moravacek ( 30. září 2016 02:53 )

Nekdo mu musel zaplatit ,aby delal takove blbosti .Nejaky agentik Mossadu u nas,je jich tu hodne.ISIS je Izraelska tajna sluzba,zalozil ji Mossad/CIA,to uz dneska kazdy skolak vi .Treba v USA hledaji neuspesne chude muslimy ,autisty mlade ,davaji jim penize ,treba i 50 000 USD ,a ti pak maji prevest vybusniny k mrakodrapu.Tam je ale FBI zatkne ,a obvini je z tzv terorismu ,a cele se to rozetre v MSN ,main stream mediich.Klasika.Terorismus zadny neexistuje! Musi se proto vytvaret v mediich !..Vy snad verite ,ze by nejaky 21 lety Cech chtel zabijet nekde v Syrii ?? nebudte naivni.My se mame bat muslimu ,ale ti nic nedelaji.Samozrejme tajne sluzby infiltruji mlade Pakistance a jine v zapadni Evrope,a fanatizuji je,ale to je vse.ISIS je financovany z penez US danovych poplatniku ,penez satanistickych bankeru ( Rothschild klika).Dejte si otazku ,proc ISIS nezautoci na Izrael ,kdyz to ma zarohem ??Vzdyt z Bejrutu a Ammanu je to co by kamenem dohodil.Proc ne? Protoze ISIS je Izrael.Rusove musi byt v Syrii ,nebot by ztratili v energeticke valce.Mozna je Putin kontrolovany stejnymi silami ,a hraje se na Rozdel a panuj.Kazdopadne verim legalne zvolenemu pres.Assadovi ,ktereho chteji USRAEL a zbytek tzv demokratickeho sveta ,aby odesel.To se vsak nestane.My se mame bat muslimu ? Je to blbost,kazdopadne sem ma proudit dalsi tisice ekonomickych uprchliku,at se nam to libi nebo ne.Toto je jen muj usudek ,mozna ,ze je milny,ale aspon mam jiny nazor.Na David Icke v Praze nepujdu ,nebot jeho shape shifting lizards neverim,..s tim,ze Izrael je privatni stat Rothschildu to ano.No ,mozna do te Lucerny 8.10 .zavitam ,bude tam moc lidi.

anka ( 30. září 2016 00:20 )

to vas nekdo plati za to, abyste chodil od clanku ke clanku a tisknul text o nenavisti k USA? Pochybuji, ze byste to delal jako konicka.

berlin71 ( 29. září 2016 21:45 )

sendrazak:Ty burane jeden z vydlakova . Ty me budes osocovat z toho ze ja ziju na ukor vas cechu a jeste tak asocialnich jako jsi ty? Myslis si ze jsem z tech kteri plodi deti a nechava je pak bez svacin chodit do skoly ? Nebud smesnej . Z ceho ziju s tim si hlavu nelamej ale ver mi ze si ziji slusne aniz bych si musel delat starosti jestli mam lednicku prazdnou nebo poloprazdnou, u vetnamcu se take neoblekam a na to abich si kdikoliv zasel nekam na jidlo nebo se pobavyl take mam . No a ted mi napis uprimne to same o tobe a ja ti to verit stejne nebudu . A to jen pro to ze tebe trapi kdo zije z tvych dani me to netrapi,proto ze jsem clovek spokojny a vyrovnany bez jakychkoliv komplexu a mindraku narozdil od tebe .

marmat ( 29. září 2016 20:38 )

Tváří se jak jelito, ale má chuť dělat je z ostatních -mamino máte doma zrůdičku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání