Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubodaný Ivan (†23) měl pohřeb: Erika (18) ho zabila v sebeobraně, tvrdí matka

Autor: lm - 
28. září 2016
16:59

Jedna jediná rána nožem stačila k tomu, aby byly zničeny dva životy. Třiadvacetiletého Ivana zabila jeho osmnáctiletá družka Erika. Rodina mladíka v úterý pohřbila. Erika mezitím zůstává ve vazbě.

Páteční hádka mladého páru v Horní Oravě vyústila v tragédii. Osmnáctiletá dívka na svého partnera Ivana (†23) vzala nůž a zasadila mu jedinou ránu do hrudníku. Údajně v sebeobraně poté, co ji napadl. Přivolaní záchranáři už muži nedokázali pomoci. Erika u soudu plakala a nebyla schopná slova, soudce ji ale bez milosti poslal do vazby.

Pro rodinu Ivana to byla už druhá tragédie za krátkou dobu. "Ještě jsem se nevzpamatoval ze smrti manželky, která před půl rokem zemřela, a teď tohle. Nezlobte se, ale těžko se mi o tom mluví," řekl serveru Pluska.sk se slzami v očích mladíkův otec. Na úterní pohřeb se s Ivanem přišly rozloučit desítky lidí.

Z tragédie se nemohou vzpamatovat ani rodiče Eriky. Jsou přesvědčeni, že jejich dcera se chtěla jen bránit. "On ji stále bil. Jednala v sebeobraně, nevěděla, jak se má bránit, tak to musela udělat. Kdyby tohle neudělala, tak by zabil on ji," řekla zdrcená maminka TV JOJ. Přiznala také, že jí se chlapec nezamlouval a vztah se dceři snažila rozmluvit. Erika měla matce dokonce přiznat, že ji partner shodil ze schodů.

Sklíčený otec Eriky pro pláč ani nemohl mluvit. Je  ale přesvědčen, že jeho jediné dítě Erika byla měsíce partnerem týraná. Vyšetřovatel dívku obvinil z vraždy, za což jí v případě prokázání vinny hrozí až 25 let za mřížemi.

Video  Rodiče Eriky jsou přesvědčeni, že jejich dcera jednala v sebeobraně.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

odol ( 29. září 2016 00:11 )

Sociálna poisťovňa vyjadrila svoje stanovisko k tomuto prípadu,len jednou vetou:Chvalabohu o jedného kok@ta menej!!!

azylpraha10 ( 28. září 2016 21:48 )

www.azyl-praha10.cz

berlin71 ( 28. září 2016 19:50 )

nezadat1:Pises hlouposti zde se nejedna o cigansky problem ale o problem pachani nasilnosti na zenach neboli domaciho nasili pachaneho na zenach. Prave takovy lide jako jsi ty kteri nedokazou projevyt pocit litosti vetsinou pachaji tyto nasilne ciny .Sorry ale jses zmetek

nezadat1 ( 28. září 2016 17:56 )

Co je na tom podivného?U cigánů běžná záležitost.Tam mladej musí makat na oplodnění z čeho by žili.

vseznaleksenior ( 28. září 2016 17:21 )

Ten clanek je velice podivny... Kdyz mu zemrela zena, mel si snad lecit nervyx a ne zacinat velicwe rychle novyx vztah..... Pravdy ser nikdo nedopbere

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání