Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zdeňka ubili řetězem v Londýně: Policie má na vyšetření vraždy půl roku

Autor: ČTK, dce - 
28. září 2016
14:41

Šokující vraždu Čecha Zdeňka M. (†31) ve středu řešil soud v Londýně. Kvůli hádce ho měl Raymond Sculley spolu se dvěma kumpány brutálně ubít řetězem. Z vraždy se budou zodpovídat 20. března. 

Soud v Londýně ve středu stanovil na 20. března začátek procesu s devětadvacetiletým mužem obviněným z nedávné vraždy českého občana v britské metropoli. Informoval o tom list East London Advertiser. Raymond Sculley byl zatčen minulý pátek spolu se dvěma mladíky ve věku 19 a 16 let - tato dvojice byla později propuštěna na kauci.

Podle vyšetřovatelů se jednatřicetiletý Čech Zdeněk M. nepohodl minulou středu večer v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a surově ho napadli. Posmrtné ohledání podle listu Evening Standard ukázalo, že Čech zemřel v důsledku silného krvácení způsobeného několika ranami do hlavy.

V katolickém kostele ve východolondýnské čtvrti Poplar, kde se tragédie stala, se v sobotu uskuteční mše k uctění památky zavražděného.

"Můj bratr byl velká osobnost s velkým srdcem," řekla Evening Standard sestra zavražděného, která na bohoslužbu přiletěla. Zdeněk M. podle ní přišel do britské metropole před deseti lety, aby se naučil anglicky, a zalíbilo se mu tam. V práci byl podle ní velmi úspěšný.

welcomet ( 28. září 2016 19:57 )

Ten vrah je hnusnej xyndl už od pohledu, takový lidi by se měli kopat do hlavičky už od narození.

Tibi ( 28. září 2016 15:34 )

Myslím si ,že je to zbytečné protahování času.Takový brutální čin má být řešen razantně.A ty dva pomocníky ihned zavřít a ne je nechat běhat na svobodě na kauci.S takovýma grázlama netřeba mít žádného slitování.Potom se nemůžeme divit co se v Londýně děje.Kdo tam žil ví své.A tento trend vražd a násilností tam pokračuje.Vraždilo se tam i před Brexitem jen se o tom moc u nás nepsalo.Po Brexitu se vraždí dále jen se o tom začalo více psát.Pokud se rázně nezasáhne proti takovým grázlům bude to stále pokračovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání