Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak se stala tragédie na Kolínsku? Táta přes rádio neslyšel, že má za autem syna († 1,5)

Autor: Jan Klepárník - 
27. září 2016
05:00

Ztrátu a bolest zažívá mladá rodina z Ratenice na Kolínsku. Táta (33) tam v neděli při couvání autem přejel syna (†1). Ten i přes snahu záchranářů zemřel.

Jak se to mohlo stát? Stačila chvíle nepozornosti a život se mladým rodičům obrátil vzhůru nohama.

Chlapečka se už nepodařilo zachránit. „Otec při couvání srazil malé dítě, které utrpělo vážná zranění. Na místo byl povolán i záchranářský vrtulník, ale dítě se nepodařilo oživit,“ řekla Blesku mluvčí policie Michaela Richterová.

Podle místních šlo o slušné rodiče, kteří svého syna milovali a pečlivě se o něj starali. Dechová zkouška u otce neprokázala, že by byl pod vlivem alkoholu.

Jak se tragédie stala

  • Kolem desáté ráno se otec dítěte vrátil z nákupu a odpojil od vozu přívěs. Dítě se mezitím přiblížilo k autu.
  • Asi 10 metrů od něj byli další lidé, včetně jeho příbuzných. Nikdo si ale lezoucího dítěte nevšiml.
  • Když otec nastupoval do vozu, že s ním přejede na jiné místo, uviděl někdo z příbuzných, že chlapec se z druhé strany přibatolil k vozu.
  • Otec dítěte mezitím nastartoval auto. Malého chlapce nemohl ze své pozice vidět. V autě se nastartováním spustilo rádio.
  • Lidé začali křičet. Řidič je ale neslyšel a při couvání dítě přejel. Hned si uvědomil, že je něco špatně, a z vozu vystoupil. Chlapce už našel umírajícího.
  • Do příletu záchranářů se místní snažili chlapečka oživovat, následně další hodinu i záchranáři. Vše bylo marné.

agent ( 28. září 2016 23:27 )

Další chytrolínek co nikdy nejel s rádiem nahlas, co vždy přesně a nikdy jinak jak neomylně ví kam zajíždí, kterýmu se třeba dítě nikdy neuhodilo nebo nevzalo předmět kterým si mohlo ublížit. Jdi do pr-dele ty pokrytčce pi-tomá.

sheba ( 28. září 2016 05:24 )

Tak to nečti jedno je pravda - otec je potrestaný na celý život a pochybuji, že se s takovou vinou dá normálně žít.....pravdou je je, že je NORMÁLNÍ nenechat roční dítě bez dozoru! aniž by u něj někdo nebyl neustále v těsné blízkosti - může upadnout, něco vzít se země apod., x možností! a taky souhlasím s názorem na hlasitou hudbu v autě! kolikrát mě takový vůz předjíždí, když jedu na kole a není slyšet nic, co potom v tom autě! opět JEN malá nezodpovědnost, která příště bude stát život dalšího nevinného, třeba nějakého mudrce tady z diskuze

aluman ( 28. září 2016 03:44 )

Na nikoho netřeba házet vinu. Vina je jednoznačná. Za dítě, za jeho bezpečí jednoznačně odpovídají rodiče, případně osoba které ho výslovně svěřej. Pokud na místě nebyla matka, která by dítě hlídala, je na vině otec, který ponechal dítě bez dozoru konkrétní osoby a nasedl do auta a netušíc kde se dítě nachází, přejel ho. Pokud dítě svěřil výslovně konkrétní osobě, je na vině ona osoba. To jestli otec mohl či nemohl dítě z auta vidět je irelevantní. Tragédie to rozhodně je ale není to nešťastná náhoda a viník by měl skončit před soudem za zanedbání povinné péče/péče o svěřenou osobu s následkem smrti, ať je tím viníkem kdokoli.

eremita ( 28. září 2016 00:03 )

No, na nevelkém prostranství tolik lidí, malý batole a tak velká tragédie. Táta v autě mrně nemohl vidět. Koho soudit, na koho hodit vinu? Buďme rádi všichni, kterým naše děti přežily roky, kdy jsme za ně byli zodpovědni a mohli je sledovat na každém kroku. Když dospívají, odrůstají, osamostatňují se, můžeme jen doufat, že.....ale to je vše.

Bianka ( 27. září 2016 21:58 )

Vy jste chytří, kdyby co by. Pro taťku nejhorší trest do konce života, že přejel vlastního syna. Nesuďte tak, když nevíte co tomu předcházelo. Já mám 2 syny a hlídáme je jak oko v hlavě. Každý je po bitvě generálem. Dejte jim pokoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání