Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mohl lhát a vytahovat se před milenkou v posteli! Soudce zhodnotil obvinění kriminalisty v případu Nečesaný

Autor: ljš - 
28. září 2016
05:00

Svědectví, které otřáslo veřejností, ale v případu Lukáše Nečesaného bylo smeteno ze stolu. Soud se výpovědí údajné milenky kriminalisty Milana Jušty, která tvrdí, že se jí policista přiznal, že vše na Nečesaného ušil, vůbec nechtěl zabývat. V usnesení, které už odsouzenému mladíkovi zaslal, uvádí, že kriminalista mohl lhát.

Kriminalista Milan Jušta čelí vážnému obvinění už několik měsíců. Jana T., bývalá manželka hlavního obžalovaného v případu loupežných přepadení v Náchodě, ho obvinila, že s ní měl milenecký poměr. Takové jednání by ze strany vyšetřovatele bylo zcela nepřípustné, protože mladá žena v případu figuruje jako korunní svědkyně. Aféra se ale týká i kauzy Nečesaného, protože údajná milenka tvrdí, že jí Jušta přiznal, že důkazy proti mladíkovi zmanipuloval.

Pozoruhodné je, že soudy samotnou otázku údajného milostného poměru, který má být doložen intimními fotografiemi a SMS konverzacemi, nijak nezlehčují. Případ loupežného přepadení byl kvůli tomu odročen na říjen a ani soudce Jiří Lněnička, který měl na starost Nečesaného, tuto část svědectví Jany T. nijak nezpochybňuje.

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Lhal?

Opírá se ale do její výpovědi týkající se Nečesaného případu, kdy se mu zdá podezřelé, že se zajímala o pro ni zcela cizí kauzu. Ve svém písemném usnesení pak zopakoval své vysvětlení ze dne, kdy vynesl rozsudek, a sice, že Jušta podle něj nemohl na místo činu dodat pachové stopy, jak měl přiznat Janě T., protože pak by byly jeho pachem kontaminovány všechny, a ne pouze jedna.

Nově se však soudce pozastavil nad věrohodností samotného kriminalisty v případě, že se milostný poměr potvrdí. „Informace, které mohl kpt. Jušta poskytnout, nemusely být pravdivé. Soud připomíná, že k předmětnému rozhovoru mělo údajně dojít v rámci »vytahování se« před milenkou v posteli,“ zhodnotil Lněnička situaci. Otázkou je, zda by manipulace s důkazy byla něčím, čím by se chtěl jakýkoli, natož pak tak známý, kriminalista vychloubat a ještě si to vymýšlet.

Můj intimní poměr s vyšetřovatelem: Celé prohlášení svědkyně v případu Nečesaný ZDE››

Světlo do celé aféry by měla vnést Generální inspekce bezpečnostních sborů, která se obviněním nadále zabývá. „Ve věci doposud nebylo rozhodnuto a i nadále probíhá prověřování,“ potvrdila Blesk.cz její mluvčí Radka Sandorová. Nečesaný pak může výsledkem argumentovat v dovolání k Nejvyššímu soudu. Každým dnem také očekává, že se dozví termín nástupu do vězení. Čekají ho tak poslední dny s manželkou a dcerou na svobodě.

Vše o případu Lukáš Nečesaný čtěte zde

mdragi ( 15. října 2016 04:46 )

 JE MI LITO VÁS UBOZAKU CO JSOU NESTASTNY A MAJO TAK NA GOVNO ŽIVOT,ZE ZAVISTI KYDAJI HNŮJ NA KLUKA CO SICE DE ZA NĚCO CO NESPÁCHAL DO VĚZENÍ ALE HLAVNĚ, ŽE JE Z DOBRÝ RODINY. TO CO VY NEMÁTE. PŘIJDE VAN Z3 TA ZÁŠŤ ZE JSTE ODPORNÝ CHUDÝ ŽEBRÁCI JE NORMÁLNÍ VUCI NĚMU

noacojezase ( 28. září 2016 22:50 )

Někdo ty čísla musí počítat.

dzambulka007 ( 28. září 2016 19:49 )

S tou "milenkou" to nebylo až tak žhavé. Paní mu vlezla do postele kvůli manželovi a Jušta určitě není až tak padlý na hlavu, aby ženské, se kterou se párkrát setkal kvůli sexu, tohle vyžvanil.

bum-bec-bum ( 28. září 2016 19:34 )

To nemění nic na tom, že Jušta ji vykecal, že ví, že je Nečesanej nevinnej. A soudce na tohle svědectví sr.al, ale první soudce svědkovi vrahovi věřil. To je průser jak hrom.

marlen52 ( 28. září 2016 19:12 )

tahle DÁMA se chtěla jen zviditelnit nebo zapracoval tatíček když mu to nevyšlo s tou babkou tak našel jinou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání