Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý myslivec (24) zastřelil svého otce (†69), protože nezůstal na posedu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK ljš, shp - 
26. září 2016
20:43

Myslivost je spojovala a myslivost je také rozdělila. Výlet otce (†69) a syna (24) na posed na Lounsku však skončil naprosto tragicky. Mladík staršího myslivce omylem zastřelil. 

Podle informací Krimi Zpráv mladší myslivec střelil z posedu jelena, ale nezabil ho, pouze ho zranil. Rozhodl se proto, že ho vystupuje a dorazí ho. Otci řekl, že má zůstat na posedu.

Starší myslivec však neuposlechl a vyrazil ho dorazit po svém. To se mu stalo osudné. Když syn uslyšel chůzi, myslel si, že je to jelen a vystřelil. Ke svému zděšení však trefil vlastního otce.

"Myslivec utrpěl střelné zranění v nepřístupném terénu, kam nebylo možné se dostat s žádnou záchranářskou technikou, na místo tak vyjeli i karlovarští hasiči s terénní čtyřkolkou. Muže, který zranění na místě podlehl, na čtyřkolce odvezli z lesa na přístupovou cestu,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal

Podle policejní mluvčí Kateřiny Böhmové dva myslivci, otec a syn, dohledávali na lovu postřelený kus spárkaté zvěře. „Při tom došlo ke střelnému poranění staršího muže, který zranění na místě podlehl. Okolnosti střelby jsou předmětem dalšího prověřování,“ doplnila Böhmová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání