Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohřeb obětí nehody sexuologa Weisse: Terezku s tátou hrdinou vyprovodilo do nebe přes 800 lidí

Autor: ljš, Jiří Čada - 
23. září 2016
14:49

Za zvuku zvonů a varhan vyprovodili pozůstalí Jaroslava (†55) a Terezku (†25) Šimpachovy, tátu s dcerou, kteří zemřeli při střetu s jaguárem známého sexuologa Petra Weisse. Manželka a maminka zemřelých se pohřbu pravděpodobně zúčastnit nemohla, při nehodě totiž utrpěla vážná zranění.

Poslední rozloučení s oběťmi Weissovy nehody se konalo v malebném kostele svatého Jakuba ve Veselé. Před obřadem, který zahájily zvony, malou obec na Vysočině zcela zablokovala auta smutečních hostů. S Šimpachovými se přijelo rozloučit na osm set příbuzných, známých a přátel. Ti šli v nekonečně vypadajícím průvodu, ve kterém bylo až osm set lidí.

V jejich čele stál třicetiletý Jakub, který se během jediného okamžiku stal hlavou rodiny a musí se postarat o rodinný statek a babičku s maminkou. Po nehodě řekl, že svého tátu bude navždy považovat za hrdinu, protože na poslední chvíli strhl volant, aby zachránil svou manželku. Náraz pak šel přímo na něj a on neměl šanci přežít. Pětadvacetiletá Terezka poté dva dny bojovala o život, pak ale odešla za svým otcem. „Byla jeho celoživotní parťák,“ řekl o ní Jakub.

Zbytečná smrt

Jakmile průvod došel na místní hřbitov, začala na něm dojemná zádušní mše. Ta trvala celou hodinu a byla velmi emotivní. Zdejší farář při ní smutně prohlásil: „Tato smrt je zcela zbytečná.

Sexuolog Petr Weiss, který nehodu zřejmě zavinil, pozůstalé podle informací Blesk.cz zatím nekontaktoval. Médiím zatím poskytl jen krátké vyjádření v SMS zprávě. „Je mi nesmírně líto toho, co se stalo. Nezlobte se, zatím nejsem ve stavu, kdy o tom mohu mluvit,“ napsal.

jiznicechy ( 24. září 2016 12:08 )

No víte, jestliže jeho jediná reakce je, že on se nemůže vyjádřit, protože on není ve stavu...a ta rodina, ta je ve stavu? Rodinu ani nekontaktoval - jistě, on není ve stavu! Přesně, jak píše "rentierskej", kdyby byl aspoň trochu fér, tak se k tomu postaví čelem. Bohužel se mu nestane nic - mafie v bílých pláštích se už postará.

vladimir1950 ( 24. září 2016 09:14 )

Namistrovaný s e x u o l o g Weiss způsobil tragédii. Doufám, že dostane pár let natvrdo. Co vím, zneužívá své specializace k svým hrátkám se ženami. Ví o tom i někdo, koho nemusím, tedy F.X.Doležal, kterému oš ukal manželku a se kterou se rozvedl. Co na to říct, eticky to v pořádku není, spát s pacientkou..

nate ( 23. září 2016 20:52 )

Koukni všezaprděnej dědku U detailní fotky vozovky, mě napadlo napsat pocit ke krajnicím. Toť vše. Vidíme že už máš vod rána silně natikáno.

epl1312 ( 23. září 2016 19:31 )

A vy tam všichni jezdíte každý den že? Není to žádná omluva ale krajnice jsou tam opravdu nezpevněné a vrstvený povrch lety na sebe. Rodině to život nevrátí a on je už tak dost potrestaný - musí s tím žít do smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání