Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Olympijský reprezentant v judu zemřel při bouračce! Na výročí úmrtí Krpálkova kamaráda

Autor: haj - 
23. září 2016
14:19

Naši sousedé přišli o sportovní legendu. Bývalý judistický reprezentant Slovenska Andrej Keszeli (†37) přišel o život při tragické autonehodě nedaleko obce Pinciná. Zvláštní je, že z tohoto světa odešel téměř přesně šest let po smrti svého kolegy a kamaráda Zoltána Pálkovácse (†29), kterému Lukáš Krpálek věnoval bronzovou medaili z mistrovství světa.

Keszeli, který pocházel z Rimavské Soboty na jižním Slovensku, měl za sebou zářnou sportovní kariéru v judu, ale v poslední době dělal spíše trenéra a podílel se i na vývoji technologických inovací. Jeho posledním projektem bylo zhutňování biomasy do pelet na topení.

Vše ale změnila jedna jízda autem. Ve své octavii Andrej jel zrovna po dálnici ve směru z Lučence do Pinciné, když zničehonic přejel na pravou krajnici, dostal smyk a znovu se ocitl na silnici, jenže v protisměru. Nakonec karambol skončil nárazem do vozu Opel Astra. „Řidič octavie utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě dopravní nehody podlehl,“ informovala pro Čas.sk policejní mluvčí Mária Faltániová.

„Když jsem se o tom dozvěděl, nedokázal jsem nalézt slova,“ popisuje svůj šok ze ztráty kamaráda Róbert Rácz z Judo Klubu Katsudo. Společně kdysi zápasili v 1. lize za Duklu a byli i spolubydlící. „Byli jsme v jednom pokoji dva roky, vyrůstali jsme spolu,“ pokyvoval smutně hlavou Rácz. „Nikomu nikdy neublížil. Máme spolu kopu zážitků, nikdy na něho nezapomenu. Chtěl bych vyjádřit rodině upřímnou soustrast,“ dodal pro Čas.sk Róbert, který dnes také na judo trénuje mladší ročníky.

Nad jeho náhlou smrtí nyní truchlí nejen jeho blízcí, ale také všichni judisté a příznivci sportu. Právě před šesti lety se přitom také halili do černé barvy. Tehdy zemřel Keszeliho rodák a přítel Zoltán Pálkovács (†29), jemuž svou bronzovou medaili z mistrovství světa v roce 2011 věnoval jeho kamarád z dětství a letošní olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Pálkovácsovi se stala osudná rovněž dopravní nehoda, došlo k ní v Rakousku. Ať už za to může jen náhoda, či snad zásah osudu, Keszeli zahynul jen čtyři dny před výročím této smutné události.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání