Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (†1,5) srazil vlak: Mrtvou Amálku našla její máma, řekla sousedka

Autor: Jitka Pecharová - 
23. září 2016
06:31

Bílá růžička, svíčky a plyšové hračky připomínaly včera tragickou smrt ani ne dvouleté Amálky na Orlickoústecku. Vběhla na přejezd blízko domova a přejel ji motorový vlak. Matka, která má další čtyři děti, našla už jen její tělo.

„Seděla jsem v kuchyni, když jsem venku zaslechla za sebou volání »Pojď ke mně!«. Pak jsem slyšela, jak projel vlak, a po něm už bylo ticho… Vyšla jsem ven a u kolejí seděla maminka a neustále volala: ‚Pomozte mi!‘ Bylo to něco hrozného. Běžela jsem volat záchranku,“ řekla Blesku sousedka nešťastné rodiny.

„Pak přiběhl z domu táta holčičky a slyšela jsem, jak říká něco jako »Cos to udělala«,“ pokračovala žena, která bydlí v domku u trati. Když přijeli záchranáři, jen řekli, že resuscitace je zbytečná…

Tragédie zasáhla rodinu, která se prý do Lichkova přestěhovala z Liberecka v době, kdy rodiče měli už dva syny. K nim postupně přibyli další tři sourozenci, chlapec a dvě holčičky. Amálka byla nejmladší.

„Táta těch dětí je zemědělec, chová zvířata, maminka byla doma,“ řekla sousedka. „O děti se vždycky starali, mají je rádi. Nevím, jak se to mohlo stát,“ uzavřela. Matka odmítla komunikovat, včera zhrouceně seděla před domem.

boball ( 24. září 2016 15:30 )

Ale, ona tam nejspíš byla,když volala pojd sem,mohla se jí vytrhnout z ruky a utíkat.Čím víc na to dítě voláte,tím víc utíká,některé tedy.

boball ( 24. září 2016 15:25 )

V tomhle věku běhají děti jak závodníci,třeba se jí vytrhla z ruky a utekla,než tam máma doběhla,bylo neštěstí hotovo.

janova ( 24. září 2016 09:26 )

S tímto musím jen souhlasit.

janova ( 24. září 2016 09:23 )

Vy jste géniové!!!

Holbinka ( 23. září 2016 22:46 )

Tak obrovska tragedie a vy se chovate jak hieny???znate snad tu rodinu???ja ano!!!!nejsou to zadny cikani,ale slusna rodina,ktera nikdy nikomu neublizila a zila svuj zivot,vsechny svoje deti milovali nade vse. Vy jste u toho byli???ze muzete odsuzovat matku???nikdo nevite proc v tu danou chvilku tam nebyla. Vy mate 24hod.sve dite v ruce???nemate tak nesudte!!!ona drzela sve umirajici dite v naruci,cely zivot si ponesou nasledky a vycitky,uvedomte si ze oni uz dostali ten nejvetsi trest,tak prosim zdrzte se tech svych hloupych komentaru a radsi se pomodlete za Amalku,dekuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání