Policie pátrala po dvanáctileté Natálii Riedlové a čtrnáctileté Karolíně Riedlové. Bydliště mají hlášené v okrese Jablonec nad Nisou, naposledy byly ale viděny v úterý odpoledne v Praze u stanice metra Kobylisy. „V minulosti už několikrát zmizely, vždy se ale domů vrátily do druhého dne,“ informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Za zmínku také stojí fakt, že ve všech zmiňovaných předchozích případech po návratu domů odmítly dívky sdělit, kde po celou dobu byly a s kým. I proto se nemají kriminalisté pátrači v tuto chvíli takzvaně čeho chytit,“ uvedl mluvčí.

Mladší z dívek je vysoká 155 až 160 centimetrů, hubené postavy, má černé vlasy a hnědé oči. Její sestra je vysoká 160 až 165 centimetrů, rovněž hubené postavy, má obarvené vlasy a hnědé oči.

"Krátce před 17. hodinou se na policejní služebnu v Praze 8 dostavil otec s oběma dcerami s tím, že dívky nalezl ve Vysočanech. Podle prvotních informací jsou děvčata v pořádku. Okolnostmi případu se nyní kromě policie budou zabývat i pracovníci věcně příslušného Oddělení sociálně právní ochrany dětí," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Fotogalerie
3 fotografie