Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitelka smečky, která roztrhala chlapečka (†5): Smích a psi v posteli čtyři dny po tragédii

Autor: ljš - 
22. září 2016
11:23

Uplynulo jen pár dní od hrozivé tragédie, při níž psi v Lužci nad Cidlinou roztrhali pětiletého chlapečka. Žena, které patří většina smečky, už ale žádnou lítost neprojevuje. Na svém Facebooku se naopak chlubí fotkou dvou svých mazlíčků spících v posteli.

K útoku smečky došlo na pozemku domu Pavla H., ke kterému se jeho přítelkyně Žaneta H. nedávno nastěhovala se svými psy a dvěma dětmi. Ke třem podle sousedů problémovým psům tak přibylo šest dalších.

Policie zatím neví, který pes na dítě zaútočil jako první, sám Pavel H. ale potvrdil, že v době, kdy pokousané tělíčko našli, nad ním nebylo jedno zvíře, ale smečka. Muž má podezření, že jejím vůdcem byla fenka křížence kavkazského pasteveckého psa, která je ve skupině považována za největšího trhače. I tak ale napadení nechápe. „Maximálně se stalo, že do malé dcery přítelkyně žďuchla čumákem, a to bylo vše,“ řekl.

Po tragédii se také rozhodl, že se všech svých psů zbaví. „Svoje psy dám určitě pryč, asi je utratím, protože už v tom nemám takovou jistotu,“ řekl TV Nova. Co bude se zbytkem smečky, který patří jeho přítelkyni, se ale neví. Žena je vášnivá kynoložka a se psy objíždí jednu výstavu za druhou. Řadou úspěchů se už pochlubila na Facebooku.

Ve čtvrtek krátce po půlnoci tam přidala další sérii fotek, nad kterými ale vzhledem k tragédii zůstává rozum stát. Jsou na ní totiž dva její psi, jak leží mezi polštáři v posteli. „Dobrou noc ;-),“ napsala ke snímkům. I když není jasné, zda přímo tato zvířata na chlapečka útočila, pozůstalí by jistě uvítali spíš projev soustrasti než pobavené statusy.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání