Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Unesené děti musely zpátky do kobky v garáži: Jana to proplakala, Dan se bojí každé rány

Autor: Ivan D. Hladík - 
21. září 2016
06:15

Ačkoliv od osvobození dvou unesených teenagerů uplynulo 14 dnů, zdaleka nemají vyhráno. Daniela (16) a Janu (13) držel v garáži v Ústí nad Labem Zdeněk H. (36) a hrůzný zážitek si svou daň může vybrat i po letech. To ukázala i rekonstrukce...

Po deseti děsivých dnech, kdy nevěděli, zda se někdy ze speciálně upravené garáže dostanou, Dana a Janu našli chlapcovi rodiče. Ukončili tak jejich věznění. Podle zdroje Blesku o víkendu proběhla u garáže věznitele utajovaná policejní rekonstrukce.

Zvlášť pro Janu nebylo jenoduché se na místo vrátit a vše si připomenout. V slzách popisovala události. Kromě rekonstrukce se konal i výslech dětí a jejich rodin, které doufají v brzký návrat k normálu. „Dan opět nastoupil na školní praxi, nikdo se ho naštěstí na nic neptal,“ řekla Blesku jeho matka.

„Na procházky vyráží jen do okolí. Po setmění pořád kontroluje dům, jestli je zamčeno, a když pes bouchne do železných vrat u kotce, tak se leká,“ dodala matka. Rány mu totiž připomínají údery Zdeňka H. do stěny garáže. Dan se sám zmínil, že si chce promluvit s psycholožkou, což odborníci doporučují oběma dětem.

Následky nelze odhadnout

Psychologové varují před následky. Prvotní radost ze svobody a návratu domů sice na první pohled vše zakryje, ale prožitek se může projevit i za roky. „Posttraumatická stresová porucha se může projevit bezprostředně, ale klidně i po roce a déle, není omezená časem,“ řekl k případu psychiatr Jan Cimický.

„Takový zážitek mohou provázet špatné sny, stavy paniky, poruchy koncentrace a spousta dalších negativních jevů. To, co se děje uvnitř organismu, nelze předem odhadnout a ani nijak potlačit. Návštěvu psychologa považuji za velmi moudrou,“ dodal lékař.

VŠE O ÚNOSU JANY A DANIELA NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

maledivy2016 ( 21. září 2016 16:07 )

franta-mlaticka. ( 21. září 2016 15:13 )

Ctlěli si zaš.ukat, ten vůl jim půjčil garáž a teď to snad vodsere? Šmejdi zasraný prolhaný, kurvi.čka ve 13 letech vojetá jak stará kára.

Havel_je_buh ( 21. září 2016 14:18 )

 honza54: Hulvate!

noacojezase ( 21. září 2016 12:38 )

Nás se neptej.

bum-bec-bum ( 21. září 2016 12:27 )

Taky nevěřím, že byli uneseni, spíš se s ním domluvili a on jim poskytl úkryt. Daneček bude asi pěknej prevít, chtěl udělat na holku dojem. Holka bulela jen proto, že pochopila, co způsobila a má špatný svědomí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání