Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vědomě šířil HIV, nakazil i třináctiletého chlapce! Policie navrhla obžalovat hledaného muže

Autor: ČTK, dce - 
20. září 2016
17:39

Vědomě šířil HIV, nyní se před spravedlností skrývá Zdeněk Pfeifer v Thajsku. Nemocí nakazil i teprve 13letého chlapce! Policie navrhla Zdeňka Pfeifera z Mostu obžalovat. Policisté během vyšetřování zjistili, že minimálně tři muži, kteří měli s Pfeiferem intimní styk, jsou nemocní také.

„Dnes jsme spis postoupili na krajské státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Pfeifer je stíhán jako uprchlý, je obviněn z těžkého ublížení na zdraví a také z šíření nakažlivé lidské nemoci, hrozí mu až 12 let vězení. Na muže je vydán evropský i mezinárodní zatykač, pravděpodobně se skrývá v Thajsku.

Osmačtyřicetiletý Pfeifer se podle policie dozvěděl o své HIV pozitivitě v září 2013, přesto nikoho ze svých sexuálních partnerů neinformoval. Během vyšetřování policisté zjistili, že měl styk s minimálně 23 muži. Hledal je většinou na seznamkách a neváhal za nimi jezdit po celé republice. U tří z nich lékaři prokázali HIV také. „U dvou osob jsme jednoznačně přesvědčeni, že je nakazil on, u té třetí osoby se o tom dá diskutovat,“ řekl už dříve kriminalista Pavel Záhumenský.

Policisté zjistili i 53 sexuálních kontaktů z doby, než Pfeifer zjistil svoje onemocnění. Během vyšetřování vyslechli víc než 1000 lidí z celého Česka, řada z nich se přihlásila na základě výzvy v médiích. Přesto jsou policisté přesvědčeni o tom, že obětí bylo mnohem více.

ejvm1712 ( 20. září 2016 18:24 )

Ať si ho nechají v Siamu. Tady ho za chvíli pustí z lochu a bude dál zaučovat chlapečky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání