Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smrtelná nehoda Weisse: Táta mamku zachránil, strhl řízení a vzal to na sebe, říká syn mrtvého

Autor: et - 
21. září 2016
11:50

Vteřina rozhodla o zničení rodiny. Táta Jaroslav (55), maminka Jaroslava (49) a dcera Terezka (+25) Šimpachovi z Rohovky na Pelhřimovsku jeli do Tábora na slavnosti, když se proti nim vyřítil jaguar sexuologa Petra Weisse (62). Kromě maminky neměli šanci.

Šmahem tak z rodiny zůstali zdraví jen syn Jakub (30) a babička Věra. Jaroslava skončila v brněnské nemocnici a je stabilizovaná, zbytek posádky srážku nepřežil. „Táta s mámou a sestrou jeli v pátek na slavnosti do Tábora v malém Fordu Focus. Proti nim se v protisměru ze zatáčky u Rynárce vyřítil černý jaguar a rozdrtil je. Táta ještě mamku zachránil, že stihnul strhnout řízení a vzít to na sebe,“ líčil tragédii syn Jakub.

Ten má dobrou práci v Praze, ale kvůli nehodě ji bude muset asi opustit. „Nemůžu tady nechat babičku samotnou, ani nevím, kdy se sem mamka vrátí. Je to obrovský statek a ona by to nezvládla,“ přemítal.

Zatímco posádka focusu dopadla tragicky, viník nehody – známý sexuolog Petr Weiss – vyvázl jen s lehkým zraněním. S největší pravděpodobností ve vysoké rychlosti zavadil o krajnici a strhnul řízení do protisměru. „Je mi nesmírně líto toho, co se stalo. Nezlobte se, zatím nejsem ve stavu, kdy o tom mohu mluvit,“ napsal v sms zprávě Weiss. Podle serveru iDnes.cz má na Pelhřimovsku chalupu, místní ale tvrdí, že jezdí do nedaleké léčebny za psychicky nemocnými dětmi.

nicnezpravda ( 22. září 2016 00:55 )

Nemáte pravdu..jeden příbuzný jel v obci 50 km v hodině a díky tomu nezabil cyklistu,ale jen lehce zranil..pokuď by jel rychleji,tak by opilého cyklistu velice pravděpodobně zabil..svědci potvrdili,že Weiss jel rychle..

Ella21 ( 21. září 2016 20:11 )

 To je hrozně smutné co se stalo...taková sympatická rodina.A zase umírají nevinní..a kde je spravedlnost.Je mi to hrozně líto.

budybad ( 21. září 2016 18:06 )

U zbraně se prověřuje psychika, u řidičaku ne a při tom auto je horší zbran než pistole, dokáže zabít najednou i 4 lidi. A taky idiotům posiluje ego, čím silnější a větší, tím větší chlap. Všichni zapomínají že když sedají do auta, sedají vlastně do plechové rakve.

vseznaleksenior ( 21. září 2016 17:54 )

Repelos nezlobte se, kdyby je tech 70 nebo 80, ti lidi by to prezili

vseznaleksenior ( 21. září 2016 17:51 )

Mze jet rychlkosti... Ale to na to musi byt snad silnice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání