Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První foto taxivraha? K soudu přivedli muže obžalovaného z vražd pražských taxikářů

Autor: ljš - 
20. září 2016
10:28

Obyčejný zlodějíček, nebo vrah tří lidí? David V. (35), který je obviněný v případu Taxivrah, stanul v úterý před soudem. Ten v neveřejném zasedání rozhodl o tom, že zůstane ve vazbě. Soudkyně se bojí, že by se mohl skrývat nebo pokračovat v trestné činnosti.

K soudu Davida V. přivedli v poutech. Při příchodu pozdravil svého právníka, na dotazy zástupců médií nereagoval. Později na otázku, zda je vinen, odpověděl „ne“.

Na sobě měl žlutohnědou mikinu a světlé kalhoty. Policisté ho sice dopadli v době, kdy seděl za mřížemi, vězeňský mundúr už ale nosit nemusí. Trest za předchozí zločiny si už odseděl a poslední měsíce byl ve vazbě, v níž podle rozhodnutí soudkyně Veroniky Čepelové i zůstane.

„Ten případ je velice smutný. Policie od počátku porušuje práva mého klienta. Pořizuje a hodnotí důkazy pouze v jeho neprospěch. Podávali jsme stížnosti i návrhy na doplnění dokazování, ale nebylo jim vyhověno. Z mého pohledu policie nemá přímé důkazy,“ uvedl před vazebním jednáním advokát obžalovaného Michal Stupka. Usiloval o to, aby soud obviněného propustil z vazební věznice. Ke svému klientovi uvedl jen to, že se situací se vypořádává těžce.

Datum začátku hlavního líčení zatím soudkyně Čepelová neurčila. Davidovi V., který si ještě nedávno odpykával trest odnětí svobody za jiné skutky a který má problémy se závislostí na drogách, hrozí v případě prokázání viny 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest včetně doživotí.

Důkazy

Blesk před časem mluvil s bratrem Davida V., který prozradil, jak policie na obviněného přišla. „Protože u něj našli doklady. A to je všechno, co maj,“ řekl. Dalším důkazem pak jsou zřejmě pachové stopy, které se měly najít ve všech třech vozech, a udání spoluvězně.

Vraždy z roku 2014 měly podle policejních vyšetřovatelů loupežný motiv. Více než rok a půl zůstávaly nevyjasněným případem, než byl podezřelý v listopadu 2015 dopaden a obviněn.

První vražda vyšla najevo předloni 1. února, policie našla zastřeleného dvaačtyřicetiletého řidiče v autě zaparkovaném v Lužické ulici v Praze 2. Další vraždy přibyly v noci z 10. na 11. dubna, dva mrtví taxikáři ve věku 60 a 26 let leželi na polní cestě u Uhříněvsi. Podle vyšetřovatelů si je pachatel postupně zastavil v centru města a požádal je o odvoz na okraj Prahy.

Vše o případu taxivraha čtěte ZDE››

dingous ( 20. září 2016 14:42 )

Listure, ty znáš jen nevinný, žejo. A ty mrtvý zavražděný...to způsobil průvan nebo moc sluníčka. Blbko vyšinutá.

moiaza ( 20. září 2016 11:14 )

Zatím je mládenci jen obiněný. Zatím není odsouzený. Je vrahem, není vrahem? Takových podezření už bylo a vyšumělo. Já málem zapomněl. Vždyť vy už všechno víte předem a zaručeně správně. Zapomněl jsem, že čtete Plesk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání