Obrovské neštěstí, které mladou rodinu potkalo, vzbudilo účast u mnoha lidí. Sympatické mladé političce Kristýně Švarcové (26), která přišla o partnera jen pár týdnů před porodem dcery Lorinky, poslali za pouhé dva dny přes 400 tisíc korun.

Do pohřbu, který se konal v pondělí v brněnském krematoriu, pak na transparentním účtu přibyl další půlmilion. Peníze posílají Pavlovi kolegové, spoluhráči, různé sportovní firmy a organizace, ale i lidé, kteří rodinu sice neznali, ale tragédie jimi pohnula. Částky se pohybují od stokorun až po desetitisíce.

Právě podpora okolí je teď pro ovdovělou nastávající maminku velmi důležitá. „Jsem opravdu dojatá z toho, co pro nás děláte. Velmi si toho cením a Pavel je určitě velmi vděčný, že má Lorka tak bezvadné lidi kolem sebe,“ děkovala Kristýna před časem dárcům.

Velkou vlnu solidarity musela cítit i na posledním rozloučení, na které dorazila i přesto, že porod holčičky může přijít každým dnem. Do obřadní síně ji doprovodila ochranka, která dovnitř nevpustila nikoho cizího. Rodina si totiž přála, aby pohřeb proběhl bez účasti veřejnosti.

Tragédie je o to bolestnější, že Kristýna už pohřbila druhého partnera. Před čtyřmi lety se totiž na rakouské řece Enži utopil její tehdejší přítel Jakub Kulíšek (†31). Dvojkánoe, na které tehdy s kamarádem jel, narazila na skrytý kmen pod hladinou, převrátila se a mladého politika strhl proud. Jeho tělo pak bylo nalezeno zaklíněné pod hladinou.

Fotogalerie
10 fotografií