Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Majitel psů, kteří roztrhali chlapečka (†5): Prokousli mu krk, budu to mít navždy před očima

Autor: jp, ljš - 
20. září 2016
05:00

Nedokáže si vysvětlit, jak se to mohlo stát. Psi, kteří v neděli roztrhali pětiletého chlapečka, byli podle svého majitele Pavla H. na děti zvyklí a nikdy na ně neútočili. Pohled na zakrvácené tělíčko prý bude mít do smrti před očima.

K tragédii došlo v neděli odpoledne u stodoly v zadní části pozemku s domem, který je v rekonstrukci. Pavel H., který tu žije několik let a živí se jako svářeč u rodinné firmy, zde chová tři psy. Smečka se ale rozrostla o dalších šest, které do domu v létě přivedla Pavlova přítelkyně Žaneta V., když se k němu nastěhovala i se svými dvěma dětmi (3 a 4 roky).

Psi tak měli být podle majitele na malé děti zvyklí. „Vůbec nechápu, co se mohlo stát,“ řekl Deníku. Podle něj je táta zemřelého chlapečka také kynolog. Smečka psů tak zřejmě proto dítě nijak dopředu neděsila, ale spíš lákala. V momentě, kdy jeho otec s Pavlem H. řešil zapůjčení vozíku za auto, prý chlapeček zvířata pozoroval. „Bavili se a kluk se postavil na popelnici a koukal na psy. Pak najednou vstoupil na pozemek a letěl dozadu, kde byli vypuštěni psi na zahradě a krátce před tím tam přes plot útočili na sousedovy ovce,“ řekla sousedka.

Video  Sousedka promluvila o psech, co zabili dítě. A Nosková po „Ano“ řekla „Ne“ 
Video se připravuje ...

Podobně celou tragédii popsal i Pavel H. „Kamarád sem se synem jezdil asi týden, kdy jsem mu pomáhal se stavbou. Kluk tady normálně pobíhal, psi na něj byli zvyklí. Dávali jsme něco na vozík a jen chvilku jsme malého nechali bez dozoru. Pak to šlo ráz na ráz a ten pohled na zadávené dítě s prokousnutým krkem si budu pamatovat do konce života,“ řekl Deníku.

Ve skupině je celkem devět psů, z nichž většina jsou kříženci velkých plemen různého věku, jako například beaucerona, belgického ovčáka, huskyho, australské kelpie či kavkazského pasteveckého psa. Děti Žanety V. se mezi nimi běžně pohybují a hrají si s nimi. Právě jeden pes z této skupiny útok na chlapce začal a další se přidali. O kolik zvířat přesně šlo, není zatím jasné, stejně jako příčina napadení dítěte.

Majitelé už se nechali slyšet, že jakmile policie zjistí, který pes smečku při útoku vedl, nechají ho utratit.

fjhia ( 28. prosince 2016 16:55 )

ty si slepice.. necvičená a nevychovaná navíc .. šup do polívky s tebou.. tyto názory jsou vážně tristní

fjhia ( 28. prosince 2016 16:52 )

ty si ubohý ***.. ta tvoje "příčka" pod tebou brzy rupne., neboj dementi jako ty by se měli střílet a to hned po narození, než stihnou napáchat svou omezeností škodu ..

bum-bec-bum ( 25. září 2016 15:50 )

Drž hubu kráwo jalová, na tvůj soud není nikdo zvědavej a kdo ti dává právo soudit?

vicky222 ( 22. září 2016 22:14 )

Dobry den,pane "domove".Jestli jste opravdu otec chlapce,tak preji uprimnou soustrast. Mate ale vinu na smrt sveho chlapce. Nemela jste ho nechavat si hrat s temi psy. Byla to jen otazka casu,kdy se neco stsne. Je to lehkomyslnost. Je to smecka necvicenych,nevychovanych a zvlcelych psu. Nesoudim Vas,jste potrestat dost. Ale psy zastrelit ci otravit. Vam preji hodne sily a ponauceni.

bestteckaie ( 22. září 2016 21:46 )

To je jako nechat si hrát syna na chodníku uprostřed minového pole a předpokládat, že celý, minulý týden si na něm hrál bez ujmy na zdraví, tak dnes to bude taky tak. A pablb, majitel nášlapných min po neštěstí prohlásí, že nechá vyhrabat a zneškodnit jednu minu, hned tu vedle té vybuchlé a všechno bude OK. A jestli jsi DOMOVE, pisateli pode mnou opravdu otcem, jdi se léčit nebo utopit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání