Pavel Lainka (†24) zemřel 10. září na komplikace po zranění z hokejového utkání. Jako čárový rozhodčí v srpnu pískal přípravný zápas mladších dorostenců Warrior Brno – Šumperk. Na konci utkání ho trefil prudce vystřelený puk tak nešťastně do spánku, že bezvládně dopadl na led. Následovalo krvácení do mozku, operace a umělý spánek.

A když už se zdálo, že se stav mladého strojního inženýra lepší a začal zase pomalu chodit, přitížilo se mu. Shodou krutých okolností v den narozenin své těhotné partnerky Kristýny Švarcové (26) zemřel.

„Přála jsem si jediné. A to, aby se můj nejlepší přítel, partner a otec našeho miminka uzdravil. To se mi už nesplní,“ plakala Kristýna, která by měla každým dnem porodit dceru Lorinku. Po celou dobu smutečního aktu ji doprovázela a chránila ochranka.

Ta do brněnského krematoria vpustila pouze Lainkovu rodinu a blízké. Z veřejnosti ani novinářů se dovnitř nikdo nedostal. Rozloučit se s ním přijeli kromě přátel z hokejového prostředí také fotbalisté z Náměště nad Oslavou, odkud pocházel. Ti přinesli věnec pro svého „nejlepšího kapitána“.

Mladou vdovu Kristýnu drtí rány osudu. Před čtyřmi lety přišla při raftingu v Rakousku o tehdejšího přítele. Odstěhovala se proto z Šumperku do Brna, kde se vrhla na politiku. V jihomoravské metropoli si vydobyla lepší pozici na stranické kandidátce, díky níž chce letos jako místopředsedkyně brněnské ODS uspět v krajských volbách. A v Brně se také seznámila s Pavlem. Jejich dcerka by se měla narodit každým dnem.

Pavel Lainka - Vše o smrti rozhodčího ZDE

Fotogalerie
12 fotografií