Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragická smrt dítěte na Hradecku: Pětiletého chlapce napadl pes

Autor: ČTK, simao - 
18. září 2016
21:58

Pětiletý chlapec zemřel poté, co ho v neděli po poledni napadl pes v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku. Informoval o tom mluvčí hradecké policie Jan Čížkovský.

Další okolnosti neštěstí zatím policie nezveřejnila. O napadení dostala policie informaci odpoledne. „Chlapec utrpěl závažná zranění, kterým podlehl,“ uvedl mluvčí.

Policisté nyní podle něj zjišťují míru možného zavinění hochova úmrtí. „Jsme na začátku šetření,“ řekl Čížkovský.

Další tragédie po smrti batolete na Žižkově

Z dostupných informací vyplývá, že podobný případ se naposledy stal v prosinci 2012 v Praze na Žižkově. Pes patřící rodině tam tehdy napadl a pokousal malé dítě, které na místě zemřelo. Případy, kdy pes napadne dítě, nejsou přitom bohužel ojedinělé.

Při napadeních dítěte psem však došlo naštěstí i na dramata, která skončila dobře. V červnu 2014 pokousali psi asi šestiletého chlapce v Janovicích nad Úhlavou. V květnu 2011 pokousal dvouletého chlapce v obci Vrno na Mělnicku německý ovčák - při návštěvě u babičky. Záchranáři i vrtulník tehdy naštěstí dorazili včas, chlapce transportovali do nemocnice v Motole.

V témže roce dívku předškolního věku pokousal na dvoře domu u obce Mšené-lázně na Litoměřicku rotvajler. Zranil ji na rukou a v obličeji. I ona putovala ve velmi vážném stavu do Motola - při přepravě byla v bezvědomí.

fjhia ( 28. prosince 2016 17:01 )

tato slepice má zase vycházky? achjo

Herkules ( 22. září 2016 18:24 )

plně souhlasím,Lépe bych to nenapsal ,..Tyto psy zastřelit a uzákonit, aby psi nesměli vůbec na ulice , do parků, prostě tam, kde jsou lidé. Ať si je ti pomatenci doma pusinkují jak chtějí, krmí čím chtějí, ale nám, co ten dobytek na ulicích nesnášíme neotravují život. Nic není hnusnějšího, než slinatající psisko

franta15 ( 20. září 2016 01:27 )

 Za to, že pes napadne člověka musí trestně zodpovídat jeho majitel. Jak tady někdo píše, i když je pes na pozemku majitele musí v případě, že by mohl někoho ohrozit dát psovi náhubek. Pokud se tam bavili 2 chlapi tak spoluvinu nese i otec chlapce, který je patrně tupec, který na syna nedal pozor. Být maminkou chlapce tak s otcem vyrazím dveře. Toto je úplně jiné než když otec havaruje s autem a zemře dítě. Toto je vysloveně nedbalost a kdyby tam byla maminka, tak by se to nestalo, protože ženy jsou vždycky opatrnější. To jestli majitel zastřelí toho nebo onoho psa je hloupost a možná i trestný čin.

pavel215_klafunda ( 19. září 2016 14:17 )

Radši si místo toho debilního kdákání hlídej toho svýho prašivýho čokla.

kdoasi ( 19. září 2016 14:11 )

Tebe neměli nechat ani narodit.Měl tě táta stříknout na plot

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání