Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z Bentley za 5 milionů s nápisy "Smrt fízlům" je vrak: Exšéfovi jihočeského podsvětí po letech vrátili zabavené auto, chce se soudit

Autor: Vlaďka Hradská - 
19. září 2016
09:47

Tři roky se mu prý smáli, teď se směje on. Bývalý král jihočeského podsvětí Tomáš Bartyzal (47) má totiž zpět své luxusní bentley polepené hanlivými nápisy, které mu policie před 3 roky zabavila. O vrácení vozu rozhodl soud.

„Tři roky jsem na to čekal. Tři roky se se mnou nikdo nebavil, nikdo nechtěl slyšet, že vůz mi vzali neoprávněně. Neověřili si, co měli, a auto mi nechal státní zástupce zabavit. Ta arogance z pozice moci je strašná. Domáhal jsem se svého práva u soudu a ten na základě dokladů a důkazů rozhodl,“ řekl Blesku Tomáš Bartyzal.

Na převzetí svého Bentley Continetal coupe, které proběhlo na parkovišti finančního úřadu pod dohledem zaměstnanců celní správy, se důkladně připravil. Vzal si s sebou právníka, právničku, která vše natáčela, a soudního znalce. Tušil, že vůz, jehož nákupní cena se pohybuje kolem 5 milionů korun, bude po tříletém stání poškozen. To potvrdil i soudní znalec. Vůz musela odvézt odtahová služba. Podle Bartyzalových slov je z auta vrak a on se bude soudit.

„Nikomu neodpustím ani korunu. Hodlám žalovat stát za škody i za psychickou újmu, a především konkrétní osoby, které jsou za to zodpovědné. Vnímám to jako štvanici, jako hon na nepohodlného člověka a tím já pro ně jsem,“ dodal Bartyzal.

Kdo je to Bartyzal

Exmajitel nevěstinců a kasina a invalidní důchodce se dostal do sporu s muži zákona a rozhodl se s nimi bojovat. Polepil si bentley nadávkami o fízlech a udavačích. Vůz mu policie zabavila, stejně prý přišel o peníze kvůli případu, který se stále šetří. V současné době je proti němu vedena řada žalob včetně obvinění ze znásilnění a vydírání. Kvůli tomu skončil i ve vazbě. Po několika měsících byl propuštěn. Od té doby už vyhrál několik soudů.

deep_ass_flsting ( 19. září 2016 17:11 )

No ty seš ale zamindrákovaný ču.rák!

..krakonos500 ( 19. září 2016 16:39 )

Asi si cajti vybrali z auta úroky (nebo výalné) jako nájemné. Motor z drahého auťáku se šikne, uvniř to také asi nebyla jen laciná vagónová koženka. Takže mu vrátili jen ty pomalované plechy. Za vlády ČSSD to je v pořádku.

kuromrd ( 19. září 2016 15:45 )

že je to tvuj fotr, debyle!

salto ( 19. září 2016 10:13 )

Pravda a láááska opět slavně zvítězila. Pozavírat ty, kteří mu dovolili zlodějnu a jemu sebrat majetek...

freecooIin_zika ( 19. září 2016 07:18 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání