Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyhodila syna (1) z okna a pak skočila za ním: Zachránila ho před smrtí!

Matka vyhodila chlapce (1) z okna  a pak skočila za ním: Zachránila ho před smrtí!
Matka vyhodila chlapce (1) z okna a pak skočila za ním: Zachránila ho před smrtí!  (Autor: reprofoto TV Nova, HZS Liberecký kraj)
Autor: dce, ČTK - 
15. září 2016
20:59

Ničivý noční požár ubytovny v Jablonci nad Nisou naštěstí nemá žádné oběti. Mladičká maminka Nikola ale byla přinucená k něčemu, co si žádná matka nepřeje udělat. Své dítě musela vyhodit z okna a pak skočit za ním!

Roční Vojta asi ani neví, v jakém byl nebezpečí. Požár, který se rychle šířil ubytovnou v Jablonci, vážně ohrožoval i jeho rodinu. Maminka Nikola (17) musela přistoupit k zoufalému kroku.

„Oni řekli, ať ho prostě hodim, že ho chytěj. A už tam bylo hodně dýmu, i v bytě, takže už jsme se tam fakt dusili,“ řekla maminka TV Nova. Pak už se jen nahnula a hodila chlapce ven. Jeden z mužů pod okny ho chytil, sama Nikola, která je ve 3. měsíci těhotenství, si při dopadu poranila ruku.

Požár vypukl kolem 21:00 ve druhém podlaží a rozšířil se na střechu. Většině obyvatel domu se podařilo dostat ven ještě před příjezdem hasičů. „Dvě osoby jsme museli zachránit. Jednoho člověka pomocí nastavovacího žebříku a ve druhém případě hasiči rozbili okno v přízemí a osobu vytáhli ven,“ řekla mluvčí. Z bytového domu hasiči také vynesli dvě propanbutanové lahve, dvou a desetikilogramovou. Osoby, které se nadýchaly kouře, záchranáři původně ošetřili na místě. „Stav jedné ženy se zhoršil, tak byla převezena do nemocnice,“ dodala krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Při hašení použili hasiči i cisternu a hasicí zařízení Cobra, které umí proříznout různě silné stěny, pláště budov nebo střechy. Zařízení dovnitř vpraví pomocí patentované trysky vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a prostor ochladí. „Zařízení použili na uhašení požáru ve střešní dutině, mezi stropem a střechou,“ řekla Štrauchová.

Hasiči měli na místě čtyři jednotky, zásah skončil asi ve 2:00. „Ráno v šest jsme se tam museli vrátit, rozhořela se znovu jedna postel,“ dodala mluvčí. Vyšetřovatelé hasičů budou podle ní příčinu požáru zjišťovat dnes. Zásahem se podařilo uchránit majetek za milion korun. Škoda je odhadnuta na 300.000 korun, příčina požáru se zjišťuje. 

mirka50 ( 15. září 2016 22:33 )

Plně souhlasím. Ona má 17, děcko přes rok a čeká další. Na ubytovně. A z přízemí: Proč je to taková bomba?, Spíš je to divné

mixer ( 15. září 2016 21:41 )

Ona má 17 let,děckopřes rok...A už čeká další.Na ubytovně

4747 ( 15. září 2016 21:21 )

Z přízemí???A to je kolem toho takový humbuk??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání