Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná Aneta se údajně ubodala: „Policie případ odflákla, vyšetřovali jen naoko,“ tvrdí právník

Autor: red - 
14. září 2016
20:16

Sebevražda, nebo vražda? V záhadné smrti mladé Anety R. není ani po dvou letech jasno. Dívka byla nalezena v bytě v pražských Letňanech s třinácti bodnými ranami v hrudníku. Podle policie si zranění způsobila sama pod vlivem drog. Ke stejnému výsledku vyšetřovatelé dospěli i po znovuotevření případu. Matka se ale nevzdává a hodlá se znovu obrátit na státní zástupkyni Lenku Bradáčovou.

Aneta spolu s přáteli v osudný den navštívila bar, kde popíjeli a dali si kokain. Po příchodu domů už ale další dávku odmítla. Její přátelé šli spát a ráno Ahmad údajně objevil Anetu v kuchyni s nožem v ruce. Podle jeho výpovědi se s ním bodala do hrudi. „Ahmad nevěděl, co má dělat, aby jí nůž vytrhl, nicméně sáhnul po něm pravou rukou, Aneta jej tím nožem řízla nebo bodla, neví, ačkoli to bolelo, pořád se snažil jí nůž vzít, nicméně měla velkou sílu,“ stojí v usnesení. Přivolaný lékař už dívce nedokázal pomoci – zasadila si 13 ran, přičemž zasáhla plíci a třikrát srdce. Závěrem policie je toxická psychóza, která u dívky propukla po kombinaci alkoholu a kokainu.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová ale nařídila kvůli nesrovnalostem případ znovu otevřít. Policisté ale opět dospěli k tomu samému. Aneta R. se podle nich zabila sama. Matka Anety R., která už dva roky bojuje za spravedlnost, se ale nehodlá vzdát. „Jak jsem kladla dva roky otázky, tak ani na jednu z nich mi nebylo do dnešního dne zodpovězeno,“ řekla maminka pro FTV Prima. Zajímá ji především, jak se dívka mohla bodat do srdce a potom ještě bojovat s Ahmadem, který se jí údajně snažil nůž z ruky vytrhnout. A za pravdu jí dává i její právní zástupce, který neváhal prohlásit, že policisté případ „odflákli“.

„Když jsem studoval to staré a nové rozhodnutí, tak si myslím, že to staré, které zrušila vrchní státní zástupkyně, bylo kvalitnější. Chtěli paní vrchní státní zástupkyni zalepit pusu,“ sdělil TN.cz Tomáš Výborčík s tím, že proti výsledku vyšetřování podal stížnost. Podle informací FTV Prima policie na rozdíl od prvního vyšetřování konečně provedla rekonstrukci, Ahmad ale události prý popisoval trochu jinak. I tak ale ti stejní vyšetřovatelé opět dospěli k tomu samému závěru.

Právníkovi přijde, že policisté případ prošetřili jen »na oko« a ve skutečnosti se ničím nezabývali. „Byla to odfláklá práce,“ uvedl. Vzhledem k tomu, že výsledek vyšetřování je horší než předtím, Výborčík doufá, že státní zástupkyně nařídí znovu případ prošetřit.

kaluze ( 15. září 2016 01:39 )

kdo vi,jestli jí nekdo nenutil,aby vzala drogu a byla povolnejsí,a kdyz odmítala a nebo se chtela bránít,tak jí nekdo lstive zabil.Není mozné se 13 krát sám bodnout a navíc bodnout tak vázne,Urcite se jen bránila tim nozem,ale nekdo byl silnejsí.Chudák holka.Policie je mozná podplacená,v dnesní dobe je vsechno mozné.Podvody ,vrazdy,únosy.....bohuzel na denní porádku.

aaobcanka ( 15. září 2016 00:45 )

S PČR máme zlé zkušenosti. Pan Hollý, šéf Bohnic z ODS, schován za blázinec PNB, také využil PČR ? PČR je banda podvodníků ? Pan Hollý nejenže hájil propuštění vražedkyně, i když opakovaně tvrdila, že bude vraždit. Ale udal i za slušné zveřejněné texty invalidu s dítětem, jenž text neeeepsal (!), ale p. Hollý usoudil, že ano. Invalida obdržel od p.Hollého před soudem kopii tzv. urážejícího (spíš pravdivého) textu, že údajně : PNB týrá Alzheimery hladem (vakuově balené jídlo Alzheimerů si nosí sestry domů ?), Alzheimera musíte krmit min.10 min., zapomíná i jíst, sestrám je cizí člověk lhostejný ?, Alzheimery sestry nepřebalují, nechají je i 5h ve výkalech, neléčí svrab, oční záněty, opruzeniny, Alzheimery uspávají sedativy, aby umírali hlady "v klidu" ? Aby je utýrali k smrti ? Invalida tomu jen věří, nic víc, nikomu neubližuje svou vírou, pane Hollý ! Pan Hollý je tak "nenasytný" při své mzdě např. 150 000 Kč/měs. z našich daní, že jako mstu za víru invalidy v něco napsaného na netu žádá sankci 100 000 Kč a omluvu ? Kdo asi soud vyhraje ? Invalida nebo šéf Bohnic a současně podšéf a bývalý šéf všech psychiatrů ? Když všichni policisté, st. zástupci a soudci potřebují doživotně znalecké posudky od psychiatrů, tj. od podřízených p.Hollého ? Pane Hollý, udáváte nevinné a za pomoci PČR zastrašujete diskutéry ? Vše anulujeme, abyste nemusel nutit policistu Prahy 8 k ev. lžím a podvodům. Omluva hned všem, abyste nemuseli, p. Hollý a kriminalisté Prahy 8 a spol. udávat a stíhat za slušné, ev. pravdivé texty s tázacími větami. Nic netvrdíme, na všechno se jen ptáme, tzv. nepřemýšliví bezmozkoví Einsteini s IQ často max. 80, jak sdělila sama PČR v TV !

prycsnima ( 14. září 2016 23:48 )

 Pravá sebevražda je jedině:bodnout se 5x do srdce potom se oběsit a přitom se polít benzínem a zapálit.Všechno jiné je vražda.

marlen52 ( 14. září 2016 23:33 )

no nevím ale sama se nemohla tolikrát bodnout zvlášť když to šlo do srdce a plic

dzambulka007 ( 14. září 2016 23:09 )

Ani ten nejblbější policajt by to takto "neodfákl". Pokud by nic nevyšetřili, tak by se případ odložil, nebo se uvedlo, vina nebyla prokázána. A fakt by mě zajímalo, proč měla vyřízlé srdce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání