Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poctivá nálezkyně z Prostějova vrátila peněženku: Bylo v ní přes 33 tisíc!

Autor: ljš - 
14. září 2016
16:45

Sama v minulosti ztratila peněženku, a když teď našla cizí, neváhala a donesla ji na policii. Šedesátiletá poctivá nálezkyně z Prostějova za to pak byla majitelem odměněna.

Žena pánskou peněženku našla v sobotu 10. září krátce po poledni před jednou z prostějovských restaurací.

„Dle svých slov již letmým pohledem zjistila, že peněženka obsahuje nějaké papíry a pravděpodobně i větší obnos peněz. Protože v minulosti sama přišla o peněženku i s doklady, ihned byla rozhodnuta ji odevzdat,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Hned následující pracovní den proto s peněženkou vyrazila na policejní obvodní oddělení v Prostějově. „Zde se službu konajícím policistou zjistili, že peněženka kromě jiného obsahuje osvědčení o registraci dvou vozidel, lovecký lístek, průkaz pojištěnce a finanční hotovost 33 423 korun,“ popsal mluvčí.

Policisté díky dokladům rychle vypátrali majitele peněženky, který záhy na stanici přijel. „Jako výraz vděku poctivou nálezkyni odměnil. Žena se poté nechala slyšet, že je ráda, že celá věc takhle skončila. K případné možnosti, že by si peníze ponechala, uvedla, že »takhle to za ten pocit stojí«,“ uzavřel mluvčí.

ladybug ( 14. září 2016 19:35 )

Bych to taky udělala. Co bych dělala s 33000 korun?

naidka ( 14. září 2016 17:40 )

Dobře udělala. Poctivci ještě nevymřeli.

cernochbubu ( 14. září 2016 17:28 )

Ano ,dobrá to žena pochvala za slušné a lidské NORMÁLNÍ chování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání