Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Při odtahu vykolejeného vlaku u Vnorov vykolejil i odtahový jeřáb

Autor: ČTK - 
14. září 2016
09:11

Na železniční trati ve Vnorovech na Hodonínsku, kde se v úterý srazil osobní vlak s traktorem, vykolejil i nehodový vlak. Stalo se to při odtahu havarované soupravy, kterou se mu podařilo dát na koleje, řekla dnes ČTK mluvčí Českých drah Monika Bezuchová. Podle ní je trať stále neprůjezdná a funguje náhradní autobusová doprava. Vůz bude dnes vyprošťovat další nehodový vůz. Při úterní srážce zemřel řidič traktoru a osm lidí se zranilo.

Nehodový vlak s jeřábem měl za úkol posadit vykolejenou soupravu na koleje. „To se mu podařilo. Zkontrolovalo se, zda je souprava schopná jízdy, poté se zahákla za nehodový vlak, který však popojel pouze kousek ve směru ke stanici ve Veselí nad Moravou a vykolejil. Další vagony odvážené soupravy zůstaly na kolejích,“ objasnila Bezuchová.

Podle ní se tím pádem rozjede další vyšetřování, proč se tak stalo. „Není to častý jev. Na místo míří další nehodový vlak z Brna. Vše budeme řešit přes den, těžko říct, kdy bude trať průjezdná,“ řekla Bezuchová.

V úterý odpoledne se ve Vnorovech na přejezdu s výstražnými světly střetl osobní vlak s traktorem. Řidič traktoru zemřel. Ve vlaku jelo kolem 25 lidí, osm jich skončilo v péči záchranářů. Jejich zranění však podle mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedviky Kropáčkové nebyla vážná. Souprava o čtyřech vagonech vykolejila a jeden z nich začal hořet. Nehoda zablokovala provoz na železnici na trati z Hodonína přes Veselí nad Moravou na Slovensko.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání