Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

O peníze okradl i Aleše Brichtu: Po podvodníkovi policie pátrá už rok a půl

O peníze okradl i Aleše Brichtu: Po podvodníkovi policie pátrá už rok a půl.
O peníze okradl i Aleše Brichtu: Po podvodníkovi policie pátrá už rok a půl.  (Autor: archiv Blesku, Policie ČR)
Autor: dce - 
13. září 2016
09:40

Po tomhle podvodníkovi policie pátrá už od dubna loňského roku. Na svědomí má Vladimír Fiřt (58) hned několik lidí, které připravil o stovky tisíc korun. Mezi nimi je i hudebník Aleš Brichta, který mu naletěl jak v profesním, tak v osobním životě.

„Ono se říká ‚pro dobrotu na žebrotu‘. Nikdy nevěřte tomu, že když se něco tváří podezřele dobře, tak že to vyjde. To je prostě vždycky nějaká levárna,“ prohlásil v pořadu České televize Na stopě hudebník Aleš Brichta.

„Je to bývalý spolužák našeho klávesisty už ze základní školy. Kolem muziky se motal už pár let. Nabídl nám, že je schopen zprostředkovat nějaký vystoupení,“ vysvětluje s tím, že podobné nabídky jsou běžné. Fiřt kapele zařizoval koncerty a inkasoval peníze, které ovšem kapele nedával. Aspoň ne všechny...

„Najednou ty peníze, který byly domluvený za vystoupení, nebyly...“ Fiřt se vymlouval na pořadatele, který nevyplatil peníze. Jednou chybělo na dopravu na koncert, podruhé na honoráře. Částka se načítala.

Aleši Brichtovi Fiřt zařizoval i péči u zubaře. Hudebník před operací cév totiž musel podstoupit všelijaká vyšetření. Fiřt si za služby lékaře řekl 18 tisíc, které už zubaři údajně dal. Slíbil, že je pak proplatí pojišťovna. Jenže ta je samozřejmě neposlala a zmíněný zubař peníze též nikdy neviděl.

„Podezřelého šestapadesátiletého muže máme v pátrání kvůli podvodům. Běžně nabízel uspořádání rockových koncertů nebo nákup auta. Dokonce na Chrudimsku podvedl rodiče syna, který byl v té době ve výkonu trestu. Vymyslel si, že za úplatu zajistí přes prezidenta republiky pro jejich syna milost. Za tuto fiktivní službu nakonec vyinkasoval od rodičů vězněného syna zhruba 300 000 korun. Samozřejmě že syn se žádné milosti nedočkal,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.

„Podezření, že je hledaný muž za hranicemi, tu je. V minulosti pobýval nějaký čas v Rakousku i v Německu a určitě se tam dovede orientovat,“ dodal s tím, že v Česku by se mohl pohybovat kolem své rodiny v Praze. Policie předpokládá, že muž v podvodech pokračuje i nadále.

ivoadler ( 13. září 2016 14:50 )

Včera jsem se díval na dokument Temné charisma Adolfa Hitlera. Přesně takhle se vyjadřovali SA mani. Fašismus hrozí stále.

yourhero ( 13. září 2016 14:36 )

super*** Brichta byl okraden?? pri jeho IQ simpanze neni divu..pokud chcipne hlady, bude to tak spravne!!!!

ivoadler ( 13. září 2016 10:45 )

Antikomunistický blb Brichta samozřejmě musel naletět. Jó, kapitalismus není takovej, jak sis ho maloval, Aleši. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání