Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stopař Pavel přežil vlastní smrt: Řekla, že nás chce oba zabít, a přidala plyn

Už když jsem nastupoval, bylo mi to divný, tvrdí stopař, kterého chtěla řidička zabít.
Už když jsem nastupoval, bylo mi to divný, tvrdí stopař, kterého chtěla řidička zabít.  (Autor: TN.cz, Policie ČR)
Autor: dce - 
13. září 2016
07:54

Stopování pro osmapadesátiletého Pavla Móra málem skončilo tragicky. Řidička, která mu u obce Bořkov na Semilsku zastavila, totiž byla rozhodnutá skoncovat se životem, že s sebou vezme nevinný život, jí bylo jedno. Ve stokilometrové rychlosti narazila do zdi, ale naštěstí ona i spolujezdec-stopař přežili. Žena teď čelí obvinění z pokusu o vraždu.

Panu Pavlu Mórovi koncem května ujel vlak a další dlouho nejel, myslel si, že když bude stopovat, dojede domů rychleji. Místo toho ale skončil v nemocnici... „Bylo to asi osmý nebo devátý auto, co mi zastavilo. Už když jsem nastoupil, tak mi to bylo divný,“ řekl pan Móro v rozhovoru pro TV Nova.

Řidička, která vůz řídila, jela celou cestu opravdu rychle. Pan Móro jí dokonce říkal, ať zastaví, nebo z auta vyskočí. Žena mu odvětila pouze, že chce oba zabít, a přidala plyn. U výjezdu z benzinky vyjela dokonce do protisměru, kde chtěla narazit do stojícího policejního vozu.

„Strhl jsem jí řízení, dál už si nepamatuju. Jen z výpovědí vím, že asi o kilometr dál jsme nabourali do toho baráku,“ prohlásil pan Móro s tím, že si odepnul bezpečnostní pás a hledal místo, kde by vyskočil, jenže to už nestihl.

Náraz ho katapultoval z vozu ven. Na místě byli první policisté z vozu, do kterého žena málem narazila. Řidička jim řekla, že jela sama. Jeden z policistů si ale všiml spolujezdce ležícího v bezvědomí opodál. Pan Móro skončil na traumatologii v nemocnici, řidička byla zraněna pouze lehce.

Ženě, která na soud čeká ve vazbě, za pokus o vraždu nyní hrozí trest deset až osmnáct let ve vězení. „Teď budu slavit dvakrát do roka narozeniny,“ dodal pan Móro na závěr.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání