Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stopl si auto smrti: Oba nás zabiji, řekla řidička, přidala plyn a čelně narazila do domu

Řidička chtěla zabít sebe i stopaře.
Řidička chtěla zabít sebe i stopaře.  (Autor: Policie ČR)
Autor: lm - 
12. září 2016
11:21

Noční autostop se změnil v nefalšovaný horor! Osmapadesátiletému muži ujel večer vlak, a tak se rozhodl zastavit projíždějící auto. To ale netušil, že se 38letá řidička pokusí o sebevraždu a jeho bude chtít »vzít s sebou«...

Osmapadesátiletému muži ujel 28. května večer vlak, a tak se rozhodl stopnout si projíždějící auto. Řidička (38) ale během jízdy zvyšovala rychlost a v jednu chvíli najela i do protisměru, kde zrovna v tu chvíli projížděl policejní vůz. Stopař duchapřítomně strhnul řízení a řidičku požádal, aby mu zastavila, nebo z vozu vyskočí. Pak mu ale žena řekla něco, na co nadosmrti nezapomene...

„Sdělila mu, že chce oba zabít a přidala plyn,“ popsala na webu policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Řidička následně vyjela mimo vozovku a čelně narazila do zdi rodinného domu. „Náraz byl tak silný, že vozidlo se od zdi odrazilo a narazilo do zděné stavby plynárenského zařízení,“ doplnila mluvčí. Stopaře náraz vymrštil mimo vozidlo a ve vážném stavu musel být transportován do nemocnice. Sama řidička utrpěla lehká zranění.

Jako první byla na místě hlídka, kterou řidička předtím ohrozila. Policisté následně zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Zprvu si mysleli, že oba zranění byli příbuzní nebo známí. „Ke zvratu došlo poté, co byl spolujezdec schopen výslechu a byly k dispozici některé znalecké posudky,“ uvedla mluvčí. 

Případ si následně převzali krajští kriminalisté, kteří přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti překvalifikovali na pokus vraždy. Řidička rovněž skončila ve vazbě z důvodu obavy, že by mohla uprchnout nebo se o podobný čin pokusit znovu. Policisté ještě čekají na znalecké posudky, mimo jiné o duševním stavu řidičky. „V případě, že bude žena postavena před soud a ten ji uzná vinou ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu, hrozí jí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uzavřela mluvčí.

prezdifka ( 13. září 2016 10:40 )

To už jsou media na tom tak špatně,že zveřejnují výmysly gemblera a alkoholika? Vyšetřování ještě pokračuje že se nenechala znásilnit stopařem,který ji strhnul volant,aby ji umlčel.Podle jeho vypovjedi je velmi dobrá řidička kde on musí jet 60 km ona jela 100 km.Jestli zůstal v bezvědomí se nelze ani divit víc jak 3 promile dokážou divy.Tak že než něco zveřejníte tak si to ovjeřte a nebo počkejte na výrok policie.Nějak postrádám výrok řidičky.

prezdifka ( 13. září 2016 09:39 )

Co to tady melete všichni za nesmysly jak můžete odsuzovat člověka když o tom vůbec nic nevíte,co jste to za lidi proboha,kdo vám dal právo odsuzovat takhle člověka,Ta řidička je moje sestra,je to matka devítileté holčičky,a není to žádný vrah už takhle je to těžký pro naši rodinu a vy nám to ještě přitěžujete,nikdo z vás vůbec nevíte co se stalo tak nemáte právo soudit člověka když nic nevíte.

mazliva.samicka ( 12. září 2016 13:08 )

Jezdit stopem..to je jako hrát ruskou ruletu.....A v dnešní době tuplem..

vosavopruz ( 12. září 2016 12:15 )

ještě ji dávat křeslo,postel ve vězení jí musí stačit

sores ( 12. září 2016 12:12 )

 Té svi.ni dát křeslo, zločiny se musí hodně tvrdě trestat a ne zločince ještě krmit z našich daní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání