Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lenka (†33) vyskočila se synem (2) z 9. patra: Dítě zachránil 18letý hrdina!

Autor: msy, lm - 
12. září 2016
21:31

Nepochopitelná tragédie! Oravská Trstená si v sobotu prožila noc jako z hororu. Mladá matka Lenka (†33) tu se synem (2) vyskočila z 9. podlaží obytného domu. Chlapeček přežil díky rychlému zásahu osmnáctiletého mladíka, který šel kolem.

Na sídlišti v oravské Trstené došlo v sobotu po poledni k obrovské tragédii. Třiatřicetiletá Lenka se tu z neznámých důvodů rozhodla spáchat sebevraždu a zabít chtěla i svého dvouletého syna Radovana. Hrozivý výjev sledovaly i malé děti, které si hrály na blízkém hřišti.

„Nejdříve vyhodila batoh a pak odtud z toho okna padalo dítě. Pak se naklonila z okna, dívala dolů, šla trochu dozadu, jako kdyby se vrátila nebo se šla rozběhnout, a pak z okna vyskočila. Spadla sem dolů, bylo to hrozné, strašně jsme se báli,“ řekla Novému Času školačka Barborka.

Nikdo zprvu netušil, že matka z okna vyhodila i svého synka, dítě totiž vůbec neplakalo. Chlapeček spadl na přístřešek nad vchodem a jako zázrakem přežil. Život mu zachránil svou duchapřítomností i osmnáctiletý Dominik, který šel náhodou kolem.

„Viděl jsem, jak letí batoh. Zvedl jsem ho a šel jsem zazvonit na sestřenici, jestli jí nevypadl z okna,“ popsal mladík slovenskému deníku. Pak si ale všiml na přístřešku dětské nožičky. Za chlapečkem ihned vylezl a snesl ho odsud. Přivolaná záchranka pak miminko odvezla vrtulníkem do Martina. Utrpěl poranění žeber i páteře. Momentálně je stabilizovaný a mimo ohrožení života.

Mladá matka byla na místě mrtvá. Lenka v paneláku s chlapcem nebydlela, byla tam pouze na návštěvě. Žena byla vdaná a doma na ni čekal ještě pětiletý syn. Policie stále vyšetřuje, co se vlastně stalo.

hejpockej ( 14. září 2016 19:15 )

Aaa, dalsi opice! Vypada to, ze tyhle primitivky jako spravny opice kopirujou chovani jinych, jedna zacne, druha se opici. Normalni clovek skoci sam a nevrazdi jiny. Tohle ale byla opice, kdyz vyhodila i svy decko. Takze zadna skoda. Doufam, ze pri padu hodne trpela. Vsak uz se na takovou svini co chtela zabit nevinny dite, vari v pekle kotel. Zensky s depresema je monstrum nejhorsiho kalibru, geneticky zdeformovany odpad, zadny slitovani s nima, preventivne je odprasknout, aby nepachali dalsi zla.

hejpockej ( 14. září 2016 19:01 )

presne tak, se zranenym clovekem se nema manipulovat, na to by mel Blesk upozornit. Obava dalsiho zraneni patere je na miste, a lidi by meli vedet jak se v tomto pripade spravne zachovat, a ne mlzit a podporovat spatny jednani. Ze ten 18lety kluk mu poskytl okamzitou prvni pomoc je zasluzny, ale manipulovat s ditetem rozhodne nemel. Mel k nemu vylezt, a podat mu prvni pomoc na miste.

tuzexovej_frajer ( 12. září 2016 23:47 )

Jsi blbá. Naopak, záchranáři apelují na veřejnost, aby hlavně zachraňovala a podala první pomoc rychle, než aby se obávala zranění páteře.

clarabella ( 12. září 2016 21:41 )

"Hrdina" manipuloval s prckem, kterej ma poškozenou pater, takze je docela dost možný, ze ho neopatrnou manipulaci zranil jeste vic a způsobil mu ochrnutí. 😢 Trocha přemýšlení by neškodila. 😏

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání