Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Požár skládky na Berounsku: Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu!

Autor: ČTK, lm - 
11. září 2016
16:24

U Stašova na Berounsku hoří skládka odpadu o rozloze zhruba 50 krát 100 metrů. Oheň likviduje sedm jednotek hasičů, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Ladislav Holomčík.

Událost byla hlášena po 11:00, kolem 15:30 ještě hasiči stále neměli plameny pod kontrolou. Podle Holomčíka na místě zasahují hasiči z Berouna, Hořovic, Chodouně, Bavoryně, Zdic, Žebráku a Králova Dvora. „V Chodouni byla zřízena čerpací stanice, hasiči zasahují v dýchací technice,“ uvedl mluvčí.

Hasiči skládku ručně rozhrabávají a likvidují skrytá ohniska. Pomáhá jim i bagr, který zajistil majitel skládky. „Na místo byly povolány další dobrovolné sbory na střídání zasahujících hasičů,“ uvedl pro ČTK Holomčík kolem 15:30.

Podle mluvčího požár nikoho neohrožuje, protože je bezvětří a dým stoupá přímo vzhůru. Kouř je podle něj vidět do dalekého okolí.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý stupeň, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

V Česku v současnosti panuje velmi teplé počasí, kvůli pokračujícímu suchu meteorologové upozorňovali na riziko vzniku požárů.

Video  REPORTÁŽ AKTU.CZ  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání