Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka únosce Zdeňka H.: Jeho první únos je nafouknutý! Nikdy nikomu neublížil

Autor: dce, idh - 
10. září 2016
19:09

Paní Hana, matka Zdeňka H., se za činy svého syna stydí. Nedokáže pochopit, proč unášel dvě nevinné děti, co se mu asi honilo hlavou? Že už za sebou má kriminální minulost, ale nepopírala. Podle ní byly ale jeho předchozí zločiny nafouknuté!

Má toho na kontě opravdu hodně! Dva pokusy o únos, ohrožování mravní výchovy mládeže, pohlavní zneužívání, porušování domovní svobody, nedovolené ozbrojování, krádeže, loupeže a poškozování cizí věci. A teď má prsty i v případu zmizení Daniela (16) a Jany (13) v Litoměřicích. Policie ho v pátek obvinila z vydírání a zbavení osobní svobody.

Zdeněk H. (36) měl totiž na konci srpna unést s pistolí v ruce dvě děti. Deset dní je držel v garáži na okraji Ústí nad Labem. Děti nakonec jejich rodiče vypátrali svépomocí. Zdeňkova matka chování syna nechápe. Pro Blesk.cz promluvila i o jeho minulých prohřešcích.

„V tom Liberci je to nafouknutý. On měl problém už jednou s timhletim únosem. To tenkrát něco... ale nikdy neublížil. On si tenkrát napsal nějakej lísteček do kapsy a oni to brali tak, že snad nějakej ten únos udělal a že snad chtěl nějaký výkupný, to bylo v tom Liberci,“ prohlásila paní Hana.

„Potom udělal nějakou tu krádež – dostal se do kontaktu s cikánama, když byl mladej. On z toho neměl vůbec nic, kradl pro cikány, v 16–17 letech se to stalo,“ vysvětluje.

„Četla jsem, že už někdy někoho znásilnil, tak to bylo v šesti letech a koukal se, jak vypadá holčičí přirození. To nebylo žádný znásilnění, byla to vyloženě jenom dětská zvědavost... který dítě si nehrálo na doktora? Ještě nechodil ani do školy,“ dodala paní Hana.

Jana a Daniel uneseni! Vše o případu čtěte ZDE››

mesalina ( 20. prosince 2016 19:56 )

aby sis měl co číst

ad-ga ( 13. září 2016 12:54 )

Nikomu nic neudělal, jen je unesl. co je to za debila? zavřít by potřeboval.

zkratous ( 10. září 2016 20:52 )

proč maj lidi potřebu všecko troubit bulváru?To je za rozhovor a fotky tak dobře platěj?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání