Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb Adámka (†14), který zemřel v bazénu: Vymodlené dítě vyprovodili kluci v černých dresech

9. září 2016
16:03

Liberecký kostel v Ruprechticích se zahalil do smutku. Desítky kamarádu a spoluhráčů, učitelé, rodina a zlomení rodiče, kteří ztratili své jediné dítě, se naposledy rozloučili s Adamem (†14). Ten zemřel za zatím nevyjasněných okolností v plaveckém bazénu.

Adamovou vášní byl fotbal. Spoluhráči ho na poslední cestu vyprovodili v černých dresech. Chybět nemohl ani jejich trenér, který si vzal slovo jako jeden z prvních. „Byl to pro nás obrovský šok. Adam byl poctivý a čestný kluk,“ vzpomínal na chlapce.

V kostele promluvili i Adamovi spolužáci. Nikdo z nich nedokázal zadržet slzy a téměř každý měl na adresu oblíbeného chlapce co říct. Sdělení ale bylo vždy stejné: „Byl jsi náš nejlepší kamarád a budeš nám chybět.“

Nejtěžší loučení prožili Adamovi rodiče. Nehoda v bazénu je připravila o vymodleného syna. Jediné, co jim pomáhá situaci zvládnout, je nekončící podpora Adamových přátel. „Moc mi pomáháte,“ vzkázala jim chlapcova maminka už dříve.

Jak k tragédii došlo

Adamův život skončil v sobotu odpoledne. Přesná příčina jeho smrti zatím není známá. K tragédii došlo zřejmě při hře s kamarády, když ho v bazénu na atrakci divoká řeka vtáhlo čerpadlo do potrubí. Nasávaní mělo být chráněné zhruba půlmetrovou nerezovou mřížkou. Podle některých svědků však byla poškozená.

Plavčík atrakci uzavřel v okamžiku, kdy v bazénu začaly plavat úlomky kachliček. V tu dobu kamarádi po Adamovi zoufale pátrali, byl však už zřejmě po smrti. Jeho tělo se podařilo nalézt až za dlouhé hodiny vklíněné hluboko v potrubním systému bazénu.

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání