Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Připravoval se na únos? Zdeněk H. garáž koupil už před dvěma lety

Autor: dce - 
9. září 2016
20:30

Garáž, kde byli deset dní drženi Daniel (16) s Janou (13), patří odsouzenému násilníkovi, únosci a lupiči v jedné osobě. Zdeněk H. malý objekt na okraji Ústí nad Labem zakoupil již před dvěma lety. Připravoval se snad na únos už tehdy? 

Jen pár hodin po osvobození dětí z garáže, kde je únosce držel, policie zatkla podezřelou osobu. Má jí být šestatřicetiletý Zdeněk H., který garáž na okraji Ústí nad Labem vlastní. Právě tento muž byl v minulosti již několikrát odsouzen za násilné trestné činy – mezi nimi bylo i ohrožování mravní výchovy mládeže, pohlavní zneužívání a dva pokusy o únos! Policie ho v pátek obvinila ze spáchání zločinů vydírání a zbavení osobní svobody.

Zdeněk H. garáž ve Střekově zakoupil již v červnu 2014 a podle toho, jak se objekt liší od těch sousedních, se na něm udělalo spoustu práce! Uvnitř jsou vsazené za hlavními dveřmi ještě troje, které z garáže dělají zvukotěsnou pevnost. Střecha garáže je o něco vyšší než u těch ostatních, zadní stěna také o pár centimetrů vystupuje – jde pravděpodobně o izolaci…

Garáž měla odhlučňovací izolaci a trojité dveře. Garáž měla odhlučňovací izolaci a trojité dveře. | Blesk

„Jak zadní stěna, tak strop garáže byly odhlučněné. Byly tam klasické plechové dveře, běžná garážová vrata. Za nimi byla další, asi dvaceticentimetrová, příčka s jednokřídlými dveřmi. Za nimi byly teprve ty poslední dveře, které vedly do místnosti,“ řekl deníku Právo Danův otec.

Podle svědka byla uvnitř garáž zařízená jako dětský pokoj – nechyběl stůl, matrace ani světlo. Podle Daniela, který promluvil pro televizi Nova, byl uvnitř i nedodělaný sprchový kout, záchod a lednice. „Měl tam dva plný šuplíky jídla, měl to dobře vybavený,“ prohlásil. I zdi byly podle chlapce vypolstrované! Pod podlahou byl i jakýsi sklep, kde Zdeněk H. skladoval vodu.

V garáži měly děti k dispozici notebook s filmy, Zdeněk H. jim sem vozil i jídlo. Více detailů zatím není známo. Je jisté, že uvnitř fungovala elektřina, policisté se sousedů v okolí vyptávali, zda zde funguje voda.

Zdeněk H. má s přípravami skrýší pro své oběti už značné zkušenosti. Na přelomu roku 2003 a 2004 se pokusil unést dvě holčičky (7 a 10). Mezi útoky se vloupával do chat, kde přebýval a sem tam něco ukradl. V jednom domě to byly například omalovánky a příbory, jinde učebnice italštiny.

Když chtěl unést svou druhou oběť – Terezku z Pihelu – dům a jeho obyvatele sledoval několik dní. Dokonce se k nim třikrát vloupal. Postupně ukradl dětské oblečení a kartáček na zuby s pastou. Do skrýše, kde se chtěl s unesenou obětí ukrýt, koupil i dětské hry.

Připravoval se teď snad na svůj další zločin podobně? Tentokrát se nechtěl nechat překvapit původním majitelem úkrytu, a tak garáž koupil. Jak dlouho ale celou věc plánoval, to ví pouze on…

Jana a Daniel uneseni! Vše o případu čtěte ZDE››

konecnik ( 9. září 2016 21:36 )

 zednik: Se podivej tady kolik je tu hovad na petrmetr ctverecny : petrhovnametr, pavel evo, carmin, fotrpjotr

konecnik ( 9. září 2016 21:33 )

 Zdenekk u toho jeste stihal psat na mistni diskuze?

zednik ( 9. září 2016 21:21 )

Ani to už nečtu. Daneček viděl zateplovací skelnou vatu a garáž tím pádem pokládá za zvukově izolovanou . Nějak do toho Danečkovi nezapadá to, že soused ze sousední garáže slyšel pořád hrát rádio. A ten únosce mu vysvětlil, že je to kvůli zlodějům, aby ho nevykradli. On tam bydlel! V Mlékojedech je nějaká divná voda, tolik blbců na metr2 se jen tak nikde nenajde.

vrahrychtar ( 9. září 2016 21:00 )

a kam chodili sr.t a chc.at????

samujel ( 9. září 2016 20:56 )

Pověsit ho za koule do průvanu. Jak to,že takový debil vůbec pořád chodí po světě. Něco je špatně !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání