Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jana a Daniel byli vězněni v garáži muže, který v roce 2004 unesl dvě děti

Autor: ljš, idh - 
9. září 2016
12:26

Šokující odhalení! Mužem, který měl být zadržen v souvislosti s únosem třináctileté Jany a šestnáctiletého Daniela z Litoměřicka, je Zdeněk H. (36), který byl před 12 lety odsouzen za únosy dvou dětí na Českolipsku.

Blesk.cz se podařilo zjistit majitele garáže na okraji Ústí nad Labem, ve které měli být Jana s Danielem deset dní vězněni. Z katastru vyplývá, že jím je Zdeněk H. Jde o recidivistu, který byl v roce 2004 odsouzen za únosy dvou holčiček z obcí kolem České Lípy. Odseděl si sedm let.

Že jde o tohoto recidivistu, potvrdila i žena z obce, v níž Daniel žije. „On už měl v minulosti nějaký škraloup s dětmi na Liberecku. Odtud se sem přestěhovali,“ řekla. Zdeněk H. podle ní ve vsi obtěžoval dívky a vodil si je domů.

K únosům, které Zdeněk H. provedl v roce 2004, došlo za použití zbraně. V tom by se případ shodoval s tím, jak své zmizení popisují Jana a Daniel. Pachatel na ně měl namířit na procházce pistoli a donutit je nastoupit do auta.

V předchozích případech ale mělo jít Zdeňkovi H. o výkupné, které chtěl získat od rodičů dětí. „Nikdo nás nekontaktoval, ani nepožádal o žádné peníze,“ řekla však Blesku Danielova matka. Podle dětí měla být pachatelovým motivem snaha získat si takto kamarády. Nereagoval zřejmě ani na padesátitisícovou odměnu, kterou blízcí rodiny unesené Jany vypsali za jakoukoli stopu vedoucí k jejich nalezení.

V minulosti  Zdeňka H. je krom únosů také trest za pohlavní zneužívání a ohrožování mravní vychovy mládeže. Muž, který měl unést Janu a Daniela, ale podle rodičů dětem fyzicky neublížil. „Oběma ale ublížil psychicky,“ řekla Janina sestra.

Ve čtvrtek odpoledne pak policie konečně potvrdila, že se jednalo o únos. "Krajští policisté obvinili muže z Litoměřicka ze spáchání zločinů vydírání a zbavení osobní svobody. Poškozenými jsou nezletilá dívka a mladistvý hoch, děti, které byly pohřešovány od 28. srpna do 7. září. Na obviněného byl podán podnět ke vzetí do vazby. Policisté nadále pokračují v úkonech trestního řízení. Klíčovou roli při vypátrání pohřešovaných sehrála jejich rodina," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

 Jana a Daniel uneseni? Vše o případu čtěte ZDE››

naidka ( 10. září 2016 07:43 )

Ahoj Ganzi, jak tak čtu, včerejšek byl na Plesku huuuustej všichni se asi zbláznili, třeba na Zounarovi , zachovala jsi nadhled i svůj JEDINÝ nick. Přidám klišé: Hezký víkend.

buban ( 9. září 2016 18:14 )

Poněkud zde postrádám vysvětlení původního tvrzení nešťastné matky chudáčka Daníka, že jej unesl jeho vlastní otec. Ten se nijak nevyjadřuje.

pomoooc-hori ( 9. září 2016 17:59 )

zrovna v tejdnu sem delal naidko candata tak jsem si na tebe a xxx vzpomnel ze jste psaly ze ho mate radi tak jsem vas samosebou pozval ale vy holky nic

pomoooc-hori ( 9. září 2016 17:56 )

ja sem porad chlap naidko ale asi je to podle toho kdo zrovna klonuje vetsinou ta krawa jentakjen to si musíš sama prebrat uz sem ti to psal

hops.1 ( 9. září 2016 17:52 )

Únosce bude fanda do pohádky O perníkové chaloupce. Chtěl si zkusit vykrmit Jeníčka a Mařenku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání