Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Daniel odmítá vše, co mu připomíná údajného únosce: Už to na něj začíná dopadat, přiznala matka

Autor: ljš, idh - 
9. září 2016
11:12

Zachránili se zřejmě díky jeho duchapřítomnosti. Podle maminky ztraceného Dana (16) to byly právě indicie v jeho dopise, které rodiče přivedly na místo, kde měl děti údajný únosce věznit. Chlapec prý desetidenní útrapy nesl statečně, po propuštění z nemocnice na něj ale trauma začalo doléhat.

Děti se pohřešovaly od neděle 28. srpna, kdy se zdálo, že spolu z lásky utekly. Nalezeny ale byly až po deseti dnech ve středu ráno po zoufalém pátrání rodičů. Matka Daniela záhy na Facebooku oznámila, že se jednalo o únos, což policie ale zatím nepotvrdila. Uvedla ale, že v souvislosti s případem zatkla podezřelou osobu.

Po osvobození byli Jana s Danielem okamžitě převezeni do nemocnice, odkud si je rodiče mohli odvézt ve čtvrtek. Rodiny pak poskytly médiím vyjádření, ve kterém popsaly, čím si měly děti projít. Fyzicky jsou naštěstí v pořádku. „Ublížil jim hodně, oběma dvěma psychicky,“ řekla ve čtvrtek sestra Jany.

Děti si prý s postupem času začínají uvědomovat, co se stalo. „Musíme spolupracovat s psychologem, na Dáňu to začíná dopadat,“ napsala v pátek ráno Danova máma na Facebook. Chlapec teď prý odmítá všechno, co by mu trauma připomínalo. Matka popsala jednu ze situací, kdy se to projevilo. „Danielku, co by sis dal k večeři? Něco slavnostního?“ Mamííí, prosím, rybičkovou pomazánku a obyč. rohlíky, ne ty nafouklé, ty nám vozil on!!!“ napsala.

Jana a Daniel byli podle televize Nova drženi v garáži na kraji Ústí nad Labem. Podle Jany dostávali k jídlu vše, na co si vzpomněli. V úkrytu jim byl k dispozici notebook, ale bez připojení na internet. Mohli se na něm dívat na filmy. Únosce prý chodil každý den do práce, ale za dětmi jezdil. „Jeden den s nimi hrál karty, druhý už jim říkal, že je zakope,“ řekla Danova matka.

 Jana a Daniel uneseni? Vše o případu čtěte ZDE››

dzambulka007 ( 16. září 2016 14:36 )

Matinka s Danečkem od začátku tak usilovně vyřvává, jak policie nic neudělala, až to zavání starým známým, zloděj křičí, chytte zloděje. Z vysmátého fracka dělá zhroucenou chudinku... člověka nemůže nenapadnout, co za tím opravdu je. Jinak pochybuju, že by se policie na to vykašlala, únosy děcek se berou vážně.

syrucek ( 10. září 2016 13:55 )

 matka totál...

buban ( 9. září 2016 20:16 )

No právě...maledivy2016 furt na diskuzích prudí rádoby z malediv....

HahaBimbi ( 9. září 2016 19:22 )

Matka-bl.bka ma svejch 15 minut slavy...se divim, ze kluk je tak chytry a vedel co ma delat...asi ma otec silny geny.....takova matinka je za trest... ....mela by se jit vykecat ke zpovedi....amen.

clarabella ( 9. září 2016 17:11 )

 Maminka by se mela probrat. Ventilovat takto veřejně jeho pocity..... Ja na jeho miste bych od ni utekla co nejdál. Je ona normální???? Evidentně neni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání