Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jana (13) a Daniel (16) byli týden nezvěstní: Unesl je pedofil, tvrdí chlapcova matka

Autor: ČTK ljš - 
7. září 2016
20:21

Všichni si mysleli, že spolu šestnáctiletý Daniel a třináctiletá Jana utekli jako milenci, podle chlapcovy matky je ale vše jinak. Šlo o únos, napsala na Facebook.

Policie ukončila pátrání po šestnáctiletém Danielovi P. a o tři roky mladší Janě z Litoměřicka, kteří byli nezvěstní od 28. srpna.

„Pátrání bylo ukončeno, pohřešovaní byli nalezeni a jsou v pořádku,“ řekla policejní mluvčí Pavla Kofrová. Jakým způsobem a kde policie dvojici vypátrala, ale Kofrová neuvedla. „S ohledem na skutečnost, že jde o nezletilé osoby, nemůžeme poskytovat další informace,“ doplnila mluvčí.

Matka chlapce na sociální síti Facebook naznačila, že děti se staly terčem kriminálního činu. „Jsou živí a celkem v pořádku. Šlo o únos. Děkuji těm, co to s námi dotáhli do konce, a včerejší (úterní) večer byl nejklíčovější,“ napsala na svém facebookovém profilu ve středu odpoledne. V dalším komentáři pak nevěřícím přátelům přidala další podrobnosti. „Děti unesl pedofil. Byli drženi násilím,“ napsala. Její tvrzení podpořila i sestra pohřešované Jany. „Ano i my jsme rádi, že se našli. Opravdu se jednalo o únos a byli tam už od neděle,“ tvrdí.

Krajská policejní mluvčí Alena Bartošová potvrdila, že případ nadále vyšetřují kriminalisté. „V souvislosti s nalezením dětí prověřujeme možné protiprávní jednání. Jsme na začátku, zatím nebyla stanovena právní kvalifikace. Bližší informace teď nemůžeme poskytnout,“ řekla Bartošová. Zda někoho kriminalisté v této souvislosti zadrželi, policie neřekla.

Daniel a Jana odešli v neděli 28. srpna z domova a sešli se v Litoměřicích. Jejich telefony pak byly nedostupné. Jejich rodiny je hledaly i prostřednictvím sociálních sítí.

Danielova matka na Facebook napsala, že šlo o únos. Danielova matka na Facebook napsala, že šlo o únos. | Facebook.com

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání