Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

600 000 korun pro zdravotní sestru z Rumburka? Obviněná ze šesti vražd bude žádat odškodné

Autor: dce - 
7. září 2016
14:23

Jsou to již více než dva roky co se v Česku rozhořel případ podezřelých úmrtí pacientů v rumburské nemocnici. Nakonec byla z šesti vražd obžalována Věra M., kterou ovšem soud definitivně zprostil obžaloby letos v červenci. A dovolání se podle všeho nechystá. Zato žádost o odškodnění už advokátka zdravotní sestry připravuje.

Zdravotní sestru Věru M. zprostil Vrchní soud v Praze obžaloby z šestinásobné vraždy na konci července. Státní zastupitelství se podle Českého rozhlasu nechystá podat dovolání. „Předpoklad, že by bylo podáno, je téměř nulový, ale uvidíme,“ prohlásil ústecký krajský státní zástupce Jan Jakovec.

Na další boj se ale připravuje žalovaná Věra M. - ve vazbě totiž strávila více jak 400 dní a plánuje požádat o odškodné za každičký z nich. Advokátka Iva Jónová neupřesnila žádanou výši odškodného, může se ale jednat až o 1500 korun za den - tedy přes 600 000 Kč.

„Zatím je tam dohoda, že ji budu zastupovat. Ale je nutné tam dát dohromady docela dost podkladů,“ dodala Jónová.

Věra M. byla obžalována z šesti vražd starších pacientů. Podle obžaloby jim měla vpíchnout do krve draslík, který způsobil srdeční zástavu. Soudce ovšem v případu viděl jasnou důkazní nouzi a zdravotní sestru zprostil obžaloby.

vseznaleksenior ( 7. září 2016 16:28 )

poslyste ono s toïm vrazdenim asi pomalu...Slo o stare umirajkici lidi.Jsou loupezne vrazdy, vrazdy z vilnosti, atd... Jestli nekdo nedbalosti nejaky lůek podal nebo nepodal, to ma k vrazde dost daleko

nezadat1 ( 7. září 2016 16:28 )

Když si představím jak ti zloději s parlamentních stran žádali za vazby milióny,jelikož nebyl záměr je dostat k soudu,tak mě připadá,že je až moc skromná za tu křivdu již se stát dopustil a zničil ji život.

amadina ( 7. září 2016 16:24 )

 A jak to, že od té doby už se nic podobného nestalo? Nevěřím jí.

sores ( 7. září 2016 16:21 )

Tak vidím, že to nikdo neví kdo tedy vraždil ty nemocné,že! Hlavně že dostane balík peněz!

marlen52 ( 7. září 2016 16:15 )

 no bezva dejte ji peníze a co když to udělala a já si myslím že to udělala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání