Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté už půl roku pátrají po identitě mrtvého muže: Jeho tělo leželo jen pár metrů od hranic s Rakouskem

Autor: dce - 
7. září 2016
12:01

Policisté již dlouhé měsíce pátrají po totožnosti mrtvého muže nalezeného nedaleko hranic s Rakouskem. Poznávacím znamením je kožní výrůstek v zadní části hlavy. Nepoznáváte muže na fotografii?

Tělo muže bylo nalezeno 26. března u obce Písečné na Slavonicku, asi jen 50 metrů od hranic s Rakouskem. Policisté ani soudní lékař nezjistili cizí zavinění na smrti neznámého muže.

„Zemřelý muž byl přibližného stáří 40 – 50 let, výšky 184-190 cm, vychrtlé postavy. Měl modré oči, šedé krátké vlasy. Markantním poznávacím znakem pro známé či blízké osoby je zmíněná bradavice či kožní výrůstek květákovitého tvaru uprostřed týlní krajiny hlavy, zachycený na fotografii,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Muž byl oblečen do zimní bundy černošedé barvy velikosti XXL značky Cherokee a černých manšestrových kalhot, rovněž této značky, doplněné černými šlemi. Dále měl na sobě letní bundu šedé barvy značky KIX 7 s bílými náplety na límci a na koncích rukávů, flanelovou košili s kostičkovaným černo-šedo-modrým vzorem, šedou košili s krátkým rukávem, bílý nátělník a bílé spodky. Na hlavě měl černou čepici – tzv. kulich, na nohou hnědé ponožky a černé vyšší boty – tzv. sněhule, značky F & F Blue, velikosti číslo 45.

„Policisté prověřili v rámci pátrání po totožnosti muže azylová zařízení, ubytovny i nemocnice. Požádali také o pomoc kolegy z Rakouska. Totožnost zemřelého se doposud zjistit nepodařilo, mohlo by jít o našeho občana, ale také o cizince,“ dodal Matzner.

Jakékoliv informace o totožnosti muže policie přijímá na služebnách nebo na lince 158.

bluedream ( 7. září 2016 12:47 )

Podle polohy vypadá jako někdo, koho to kleplo při kondičním běhu. Ale pokud je vychrtlý, proč měl na sobě bundu XXL? To by měl tak bezdomovec z charity, když nesežene lepší nebo někdo, kdo radikálně zhubnul a nestačil vyměnit oblečení, pak by mohli pomoci lékaři - pokud je Čech, je možné, že s tím výrůstkem na hlavě někde byl, většina normálních lidí by s tím někam zašla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání