Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Po 27 letech objasnili únos 11letého chlapce: Vrah prozradil jeho poslední slova!

Autor: lm - 
7. září 2016
21:15

Celých 27 let o něm nikdo nic nevěděl a rodiče nepřestali doufat, že se jim milovaný syn jednou vrátí. Jacob Wetterling (†11) zmizel 22. října 1989, kdy byl unesen nedaleko svého domu. K únosu a vraždě se nyní přiznal 53letý Danny Heinrich. Vrah detailně popsal, co jeho činu předcházelo a jaká byla chlapcova poslední slova.

Jacob Wetterling si osudného dne před 27 lety vyjel na kole spolu s bratrem a kamarádem. Když se kolem deváté hodiny vraceli domů, na polní cestě je přepadl maskovaný ozbrojenec a přinutil je lehnout si tváří k zemi. Zeptal se jich na jejich věk a pak dvěma přikázal, aby utíkali a neotáčeli se. Tehdy byl Jacob viděn naposledy.

Policisté z únosu podezřívali i tehdy 26letého Dannyho Jamese Heinricha, ale nenašli dostatek důkazů. Heinrich přitom patrně stál i za vlnou sexuálních útoků na nezletilé chlapce v nedalekém městečku Paynesville, ale i přesto se násilník pohyboval následující tři dekády na svobodě. Do spárů spravedlnosti se dostal až minulý rok, kdy vyšetřovatelé případ zmizelého chlapce znovu otevřeli a tentokrát Heinricha donutili ke spolupráci. Ten jim pak letos ukázal, kam Jacobovo tělo ukryl.

Heinrich u soudu popsal, jak odporný zločin spáchal. Heinrich chlapce spoutal na předním sedadle svého vozu a poté s ním ujel policistům, kteří už po chlapci pátrali. Násilník měl v autě policejní vysílačku a dobře věděl, kam se pátrání orientuje. Když dojeli do štěrkovny, chlapce rozvázal a přikázal mu, aby se svlékl a začal masturbovat. Nic víc mu prý neudělal.

„Je mi zima,“ řekl Jacob posléze Heinrichovi a ten mu dovolil se opět obléct. Jacob se ho posléze zeptal, jestli už mohou jet domů, a začal plakat, když mu Heinrich řekl, že ho nemůže zavézt až domů.

„Zpanikařil jsem. Vytáhl jsem z kapsy revolver a nabil jsem dvě kulky. Řekl jsem Jacobovi, aby se otočil. Řekl jsem mu, že musím na záchod. Pak jsem pozvedl revolver k jeho hlavě. Otočil jsem hlavu a zmáčkl spoušť naprázdno. Pak znovu a to už to vystřelilo. Podíval jsem se a on pořád stál. Znovu jsem pozvedl revolver a vystřelil,“ popsal vrah v soudní síni, kterou se ozývaly vzlyky. Jeho přiznání naslouchali i zdrcení rodiče.

Heinrich posléze z místa prý utekl, ale následně se vrátil, aby tělo chlapce zakopal. K vykopání hrobu použil bagr a místo posléze zakamufloval trávou a větvičkami. Hrob se nacházel zhruba kilometr a půl od jeho domu. Když se na místo vrátil o rok později, všiml si, že ze země čouhá Jacobova bunda. Tělo proto znovu vykopal, zabalil do pytle a zakopal ho u dálnice. Tam bylo také letos nalezeno.

Heinrich výměnou za přiznání dostal „jen“ 20 let za mřížemi. Ve vězení ale následně může podle amerického právního systému strávit mnohem delší dobu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání