Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár na sídlišti ve Zlíně: Jedenáct zraněných, 95 evakuovaných

Autor: ljš, ČTK - 
6. září 2016
07:25

Požár, který v pondělí v noci vyhnal na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně z domovů téměř stovku lidí, si vyžádal 11 zraněných. Čtyři byli následně odvezeni zdravotnickou záchrannou službou k dalšímu ošetření do nemocnice.

Mezi zraněnými byli i dva policisté, kteří na místě zasahovali ještě před příjezdem hasičů. Požár byl hlášen krátce po 22:00 jako zakouření chodby v sedmém patře výškové budovy.

Hasiči zjistili, že začala hořet postel umístěná na vedlejším schodišti mezi pátým a šestým patrem dvanáctipatrové budovy. S požárem si hasiči poradili v několika minutách. Během požáru se ale uvolnilo značné množství zplodin hoření, které zasáhly všechna vyšší patra, popsal Netopil.

 

Hasiči proto evakuovali obyvatele kouřem nejintenzivněji zasažených částí objektu. Mimo dům muselo 95 lidí, dalších několik desítek v méně zakouřených částech zůstalo na balkonech svých bytů. „Na místo mimořádné události se dostavili zástupci vedení města, kteří zajistili náhradní ubytování pro případné zájemce z řad obyvatel objektu,“ dodal Netopil.

Hasiči ukončili zásah po půlnoci. Okolnosti vzniku požáru a výši způsobené škody budou zjišťovat vyšetřovatelé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání