Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt v libereckém bazénu: Tělo Adama (†14) vyprošťovali čtyři hodiny!

Autor: red - 
6. září 2016
11:22

Sobotní tragédii v libereckém bazénu stále obestírá záhada. Školák Adam (†14) si tu s kamarády hrál v atrakci „divoká řeka“, když náhle zmizel. Našli ho až po mnoha hodinách pátrání v odtokovém potrubí, které mělo být zabezpečené mřížkou. Vyprostit chlapcovo tělo pak trvalo téměř čtyři hodiny.

Adam (†14) se s kamarády vydal do libereckého bazénu v sobotu po zápase. Pro mladé fotbalisty to byl rituál, při kterém uvolnili namožené svaly. Kamarádi ho naposledy viděli při hře »na babu«.

Zhruba kolem páté hodiny dorazila do bazénu rodina, která rovněž navštívila divokou řeku. Všimli si, že atrakce není v dobrém technickém stavu, a zalarmovali plavčíka. „Chyběla tam mříž a kus zdiva a kachliček. Manžel se tam potápěl a viděl, že mříž byla vpáčená dovnitř. Na díru i na to, že se tam chlapec pohyboval, byl plavčík upozorněn. Bylo mi sděleno, že »není možné, aby to nasávalo«! Následně nás vyhodili a venkovní bazén uzavřeli,“ popsala nám svědkyně.

Kamarádi se Adama pokoušeli všude možně najít a prohledali i divokou řeku. „Kluci říkali, že by se nikdy nestalo, že by Adam odešel z bazénu a nic jim neřekl. Hledali ho i v šatnách, když ho nenašli ani tam, šli za plavčíkem,“ popisovala jedna z maminek Adamova kamaráda z fotbalového týmu.

Divoká řeka v libereckém bazénu, kde 14letý Adam zahynul. Divoká řeka v libereckém bazénu, kde 14letý Adam zahynul. | Infografika Blesk - Květoslav Popelka

V půl šesté se k pátrání přidal i jeho táta, který na syna čekal doma. Chlapec ale nebyl k nalezení. „Protože se báli, že se mu třeba stalo něco cestou domů, zavolali v devět policii,“ dodala maminka kamaráda Adama.

Policistům se chlapce podařilo najít až s pomocí potápěčů. Ti v odtokovém potrubí divoké řeky zahlédli nohu. V rouře bylo tělo ale zaklíněné tak, že se ho podařilo vyprostit až po několika hodinách. „Prý trvalo do tří hodin do rána, než ho z ní vytáhli,“ dodala maminka.

Podle výsledků pondělní soudní pitvy Adam zemřel na udušení. Podtlak, který chlapce vtáhl do potrubí, byl tak silný, že mu sevřel hrudník a neumožnil mu ani vdechnout vodu.

Okolnosti chlapcovy smrti prošetřují kriminalisté. Vedení bazénu ale odmítá, že by mříž na odtokovém kanálu nebyla. „Ta mřížka tam prostě chybět nemohla, to viděli i ti příslušníci, když jsme kluka zachraňovali,“ řekl FTV Prima ředitel bazénu Jan Švec.

 

 

 

adorator ( 6. září 2016 22:07 )

Jakého jiného viníka hledat? Pokud tam kluci blbli nad "míru", měl je plavčík vyhodit. Ale zřejmě to až tak hrozné nebylo. Největší průser se tam jeví ta mřížka? Pokud by tam byla nemohlo ho to přes ni nasát. Takže tam nebyla a někdo ji tam dodatečně honem nasadil....

kiwi65 ( 6. září 2016 18:44 )

 Ok,všichni poplivejte provozovatele,plavčíky a hlavně to dejte k soudu.Frajer co machruje před holkama je v pohodě,teď to bude ještě mediální ikona.Je to tragédie,ale na druhou stranu,volovi neporučíš.Hráli babu......Hlavně teď najít viníka za každou cenu....

cmaralka7 ( 6. září 2016 18:03 )

Spletl/a/ jsi si diskuzi a upřímně se to sem nehodí ...jdi s tím někam k hranicím ISIS

dietr ( 6. září 2016 16:31 )

to jsem zvědav, jestli se někdy dozvíme , kdo ten bazén postavil, zřjmě firma, jež nabídla ve výběrovém řízení nejmíň

cmaralka7 ( 6. září 2016 15:57 )

Asi bude nejspíš závada na straně provozovatele..poté, co jim někdo několikrát hlásil, že jsou tam ty kachlíky a kus zdi, je jednoduché zjistit, zda tam je osazená mříž. Neznám velikost,ale pokud by tam byla, nejspíš by jej ten tlak jen poranil. Snad najdou svědci, co tam byli v tu dobu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání